Gå til forsiden av matoppskrift.no

Poke med peppermarinert kveite



Poke med peppermarinert kveite oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grkveitefilet, uten skinn og bein
1sspepper, hel sort
1stksjalottløk
2feddhvitløk
1ssingefær, frisk
1stkvårløk
1stklime
2ssrapsolje

Avokadokrem

1sskoriander, frisk
1stklime
2stkavokado
1tssriracha chilisaus
1dashsalt

Tilbehør

1stkrødløk
1stkeple, rødt
15stksukkererter
250grspinat
1ssolivenolje
3ssløk, sprøstekt
1sssesamfrø
1sspeanøtter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Peanøtter
Sesam
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Poke med peppermarinert kveite med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116,15450,03Kcal
Protein7,1527,70gram
Karbohydrat2,519,73gram
Kostfiber2,088,06gram
Fett8,1531,58gram
Mettet fett1,164,49gram
Salt0,160,62gram
Pris på oppskriftenKr 11,99Kr 46,46Kroner
Hele oppskriften veier1 550 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hvis du skal ha venner på middag bør du absolutt prøve deg på denne oppskriften! Peppermarinaden tar kveiten til nye høyder og den får godt selskap med avokadokremen.

Bruker du fersk kveite må denne fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
Skjær kveite i terninger.
Stek pepper i en tørr stekepanne til pepperkornene blåser seg opp og blir myke, 3-5 minutter.
Grovknus dem i en morter eller over en skjærefjøl.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær, skjær vårløk i ringer, og press saften av lime.
Stek sjalottløk og hvitløk mykt i rapsolje, og ha i ingefær og pepper.
Trekk stekepannen av varmen, og tilsett vårløk og limesaft.
Kjøl ned til romtemperatur og bland inn kveiteterningene.

Avokadokrem
Grovhakk koriander og press saften av lime.
Kjør alle ingrediensene til avokadokremen glatte med en stavmikser eller i en blender.
Smak til med salt.

Tilbehør
Grovhakk rødløk, riv eple med et råkostjern og skjær sukkererter i strimler.
Fres rødløk i olivenolje på middels varme.
Ha det over i en bolle sammen med spinat, og smak til med salt.
Bland inn eple og sukkererter.
Ha spinatblandingen i bunnen av bollene, og legg kveiteterninger og avokadokrem over. Topp med sprøstekt løk, sesamfrø og peanøtter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 33027)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Salat

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Poke med peppermarinert kveite.
Poke med peppermarinert kveite

Denne retten har 116,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat med stekt kveite.
Salat med stekt kveite

Denne retten har 101,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.