Polenta (Grunnoppskrift)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,25litervann
1ssstrøket med salt
300grmaisgryn

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 16,18 Kcal
Protein 0,61 g
Fett 0,32 g
Karbo 2,41 g
Pris 1,3.- kr

Fremgangsmåte:

Sett vannet i kok i en høy gryte. Tilsett saltet og rør så maisgrynene i med en stor gryteskje. Det skal foregå langsomt og litt etter litt, så kokingen ikke avbrytes, for så blir det lett klumper.
La maisen koke mør i 45 min. til 1 time for ganske svak varme og i begynnelsen under stadig omrøring, etterpå bare med hyppige mellomrom.

Vend den møre maisrett ut på et fat eller et trebrett og server den som tilbehør til grytesteker eller ragouter.

Tips: Bruk helst grovmalt maisgryn. De både smaker bedre og gir en bedre konsistens. Mange italienske husmødre har 1spsk olivenolje i kokevannet eller bruker halvt vann, halvt melk.

Polenta egner seg ypperlig som tilbehør til alle viltretter.

Variationer:

La polentaen kjøle ned og skjær den i skiver. Nå kan skivene stekes, grilles eller gratengeres i ovnen og serveres som tilbehør til kjøttretter.

I Italien serverer man tit friskkokt polenta sammen med løkringer stekt i rikelig smør. Man kan også riste tynne baconskiver sprø i olje eller sautere friske salvieblader et øyeblikk i stekefett og helle det over polentaen, like før den serveres.

Eller man kan legge gorgonzola rørt sammen med smør mellom to lag polenta. Hvis du en dag har laget "ragu bolognese", skulle du prøve til en forandring å servere den sammen med friskkokt polenta og reven parmesanost.
Polenta kan også serveres som et lett aftensmåltid sammen med en skål blandet salat.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Tilbehør
Land: Italia

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 13401 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,2 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22186)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!