Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Polenta (Grunnoppskrift)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,25litervann
1ssstrøket med salt
300grmaisgryn


Annonse


Næringsdeklarasjon for Polenta (Grunnoppskrift) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier16,18254,03Kcal
Protein0,619,58gram
Karbohydrat2,4137,84gram
Kostfiber0,619,58gram
Fett0,325,02gram
Mettet fett0,040,63gram
Salt1,2519,65gram
Pris på oppskriftenKr 1,30Kr 20,41Kroner
Hele oppskriften veier1 570 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett vannet i kok i en høy gryte. Tilsett saltet og rør så maisgrynene i med en stor gryteskje. Det skal foregå langsomt og litt etter litt, så kokingen ikke avbrytes, for så blir det lett klumper.
La maisen koke mør i 45 min. til 1 time for ganske svak varme og i begynnelsen under stadig omrøring, etterpå bare med hyppige mellomrom.

Vend den møre maisrett ut på et fat eller et trebrett og server den som tilbehør til grytesteker eller ragouter.

Tips: Bruk helst grovmalt maisgryn. De både smaker bedre og gir en bedre konsistens. Mange italienske husmødre har 1spsk olivenolje i kokevannet eller bruker halvt vann, halvt melk.

Polenta egner seg ypperlig som tilbehør til alle viltretter.

Variationer:

La polentaen kjøle ned og skjær den i skiver. Nå kan skivene stekes, grilles eller gratengeres i ovnen og serveres som tilbehør til kjøttretter.

I Italien serverer man tit friskkokt polenta sammen med løkringer stekt i rikelig smør. Man kan også riste tynne baconskiver sprø i olje eller sautere friske salvieblader et øyeblikk i stekefett og helle det over polentaen, like før den serveres.

Eller man kan legge gorgonzola rørt sammen med smør mellom to lag polenta. Hvis du en dag har laget "ragu bolognese", skulle du prøve til en forandring å servere den sammen med friskkokt polenta og reven parmesanost.
Polenta kan også serveres som et lett aftensmåltid sammen med en skål blandet salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22186)
Kategori: Tilbehør
Land: Italia

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Maistortilla.Maistortilla.
Denne retten har 257,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Couscoussalat 2.Couscoussalat 2.
Denne retten har 286,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.