Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Portvinsgravet lammefilet fra Nordland



Portvinsgravet lammefilet fra Nordland oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 350grytrefilet av lam
0,5dlsukker
1dlsalt
0,5dlportvin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Portvinsgravet lammefilet fra Nordland med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118,47165,12Kcal
Protein13,4018,68gram
Karbohydrat8,5011,85gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett2,453,41gram
Mettet fett1,071,49gram
Alkohol1,26 %
Salt20,3728,38gram
Pris på oppskriftenKr 21,96Kr 30,61Kroner
Hele oppskriften veier558 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften finnes i bestemors håndskrevne kokebok. Da ble den servert med flatbrød og rømme. Fileten ble da lagt i kjelleren under modningen, det var ikke mange kjøleskap å oppdrive i de dager. Lofoten har som kjent hatt nære relasjoner til kontinentet i forbindelse med eksport av tørrfisk og saltfisk, og det har derfor vært tilgang på litt "edlere" ingredienser, som en jo godt kan kalle portvin for. Men uansett stammer oppskriften fra begynnelsen av forrige århundre. Det er ikke usannsynlig at dette er en enda eldre oppskrift.

1. Bland salt, sukker og portvin. Legg fileten i blandingen, og la det modnes i to døgn i kjøleskap.
2. Når fileten er ferdig gravet tørkes den og skjæres i tynne fine skiver.

Retten kan for eksempel serveres med rømme og flatbrød. Vil du gjøre mer ut av retten kan den serveres med frisk grønn salat, ristede gresskarkjerner og nykvernet pepper over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 23735)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelagde urøkte lammepølser.Hjemmelagde urøkte lammepølser.
Denne retten har 211,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.
Denne retten har 118,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.