Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Portvinsstekt rådyrsadel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgrådyrsadel
2stkgulrøtter
2stkløk
1bit(er)sellerirot
Ca 1,5sssmør eller margarin
1stklaurbærblad
1tstimian
Ca 1,5tssalt
0,5tspepper
2dlportvin
Ca 2,5dlbuljong (terning) eller kraft

Sjysaus:

Ca 4,5dlstekesjy + kraft
Ca 1,5tsarrowrot
1ssripsgelé
1ssripsgelé
portvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Portvinsstekt rådyrsadel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81,58534,96Kcal
Protein13,5588,85gram
Karbohydrat1,8712,26gram
Kostfiber0,312,03gram
Fett1,5910,43gram
Mettet fett0,895,84gram
Alkohol0,71 %
Salt0,573,76gram
Pris på oppskriftenKr 21,01Kr 137,77Kroner
Hele oppskriften veier3 935 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort overflødig fett fra sadelen. Skjær også bort de groveste hinnene på utsiden av sadelen og den tykke senen langs midten av ryggbenet.

Stikk eventuelt en lang blomsterpinne inn gjennom ryggmarkskanalen for at sadelen ikke skal kroke seg under stekingen. Skjær også et grunt snitt langs begge sider av ryggbenet.

Vask og rens gulrøtter, løk og selleri. Skjær alt i tynne strimler.

Smelt smør eller margarin i en stor ildfast form eller langpanne ved 175 C i stekeovnen. Legg i grønnsakstrimlene. Brun dem lett i ca 10 minutter. Snu på dem av og til. Dryss på krydder.

Gni sadelen inn med salt og pepper. Stikk eventuelt i kjøttermometer. Legg kjøttet oppå grønnsakene. Stek det 1-1 1/2 time til termometeret viser 70-75 C eller til kjøttet er lett rosa og kjøttsaften er nesten klar.

Hell portvin over sadelen når den har stått 30 minutter i ovnen. Øs steken senere 1-2 ganger med stekesjyen. Spe eventuelt med vann eller buljong hvis det ser tørt ut. Ta kjøttet ut, dekk det med aluminiumsfolie og hold det varmt i 15-20 minutter.

Sil og må sjyen. Spe eventuelt med kraft så det blir nok saus. Kok opp sjyen. Jevn den med arrowrot utrørt i litt kald vann. Smak sausen til med litt ripsgelé, salt, litt pepper og eventuelt mer portvin.

Løsne kjøttet fra benet. Glem ikke de små filetene som eventuelt finnes på innsiden av benet. Skjær kjøttet på skrå i pene skiver. Legg først skivene av de små filetene på benet og legg så de større skivene oppå slik at sadelen ser hel ut. Pynt fatet og server sausen ved siden av.

Tilbehør som passer er varme artisjokkbunner fylt med sopp, grønnsaker eller kastanjepuré, lett kokte bønner, grønnsaktimbaler eller grønnsakklapper, ostegratinert fennikel, stekte eller kokte poteter, pommes frites, hasselbachpoteter eller pommes duchesse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10780)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.