Posjert egg med linser

Bilde av Posjert egg med linser.
Fotograf: Matprat.no

Dette er en lekker, lett og spennende rett som passer godt til lunsj eller som en liten kveldsrett.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkferske, kalde egg
1tssalt
1tseddik, 7 %
1litervann
1dlgule linser
2stkhakkede tomat uten innmat
4stkstrimlet vårløk
1stkfinhakket rød chili
1stkhakket gul paprika
1stklime, saften
2ssolivenolje
1tssalt
0,25tspepper


Fremgangsmåte:

1. Kok linser etter anvisning på pakken.

2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!.

3. Bland de varme, kokte linsene med resten av ingrediensene og bland godt. Fordel på tallerkener og legg et posjert egg på toppen. Drypp noen dråper olivenolje over til slutt.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 31319)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 49,52 Kcal
Protein 3,03 g
Fett 2,58 g
Karbo 3,13 g
Pris 2,1.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!