Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Posjert pangasius og røkelaks servert med fennikel og hollandaise




Pangasiusfilet finner du i frysedisken, en smakfull, hvit benfri fiskefilet. Tin den i kjøleskapet i 5-6 timer. Legg den på et fat med kjøkkenpapir som suger til seg fuktighet. Like godt som pangasiusfilet bruk fersk filet av «flate» fisker, be om råd i fiskedisken.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk filetpangasius fileter eller filet fra annen "flat" fisk
4skive(r)røkelaks
frisk dill
4dlsvak fiskebuljong (blandet godt ut med vann) tilsatt saft av 1/2 sitron el. Hvitvin
2stkfennikel, ikke for store
hollandaisesaus fra pose

Hollandaisesaus

100grsmør
3stkeggeplommer
0,5dlhvitvin
salt , sitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Posjert pangasius og røkelaks servert med fennikel og hollandaise med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105,56470,80Kcal
Protein9,0640,41gram
Karbohydrat0,662,94gram
Kostfiber0,401,78gram
Fett7,1131,71gram
Mettet fett3,6516,28gram
Alkohol0,27 %
Salt0,462,07gram
Pris på oppskriftenKr 4,50Kr 20,07Kroner
Hele oppskriften veier1 784 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Begynn med fennikel. Rens og del den i to. Damp i lettsaltet vann tilsatt litt smør til fennikel er møre, 6-8 min, ta opp og hold varm.
Legg fiskefileten flat på skjærebrettet, legg over 1 skive røkelaks og en kvist dill. Rull sammen, fest ev sammen med en cocktailpinne. Sett tett sammen i en liten kasserolle. Tilsett fiskebuljong og sitron eller hvitvin, varm opp til kokepunktet og la fisken stå og trekke (ikke koke) i ca 6 min under lokk.

Hollandaisesaus:
Varm opp etter anvisning på pakken. Brukes hollandaisesaus i pulver form bruk kraften fra fisken til å spe ut. Hold varm uten å koke. Sausen kan gjøres klar før fisken posjeres. Du kan også selvfølgelig lage sausen selv:

Smelt og avkjøl smøret til 50 oC, smøret skal være så varmt at det brenner litt på huden. Rør eggeplommene sammen i en liten bolle. Sett bollen med eggeplommer over et vannbad og pisk til de holder 50oC.
Visp inn smør dråpevis i eggeplommene til å begynne med, senere i en tynn stråle. (For å få et godt resultat er det viktig at eggeplommer og smør har samme temperatur.) Visp inn vin og smak til med salt og sitronsaft.
Sausen holdes varm i et vannbad.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28802)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 71,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.