Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Posjert torsk med smørsaus




Denne retten kan du lage som hovedrett også. Da bruker du dobbelt så mye fisk, og har kokte mandelpoteter i tillegg.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grtorskefilet (100 g. pr pers.)
40 g salt per liter vann
vann så det dekker fisken
4feddhvitløk
godt med timian i vannet

Smørsaus

250grsmør
1stksjalottløk
0,5dlfløte
1dlhvitvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Posjert torsk med smørsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier289,92612,53Kcal
Protein8,9318,87gram
Karbohydrat0,751,58gram
Kostfiber0,090,19gram
Fett27,0257,09gram
Mettet fett17,1936,32gram
Alkohol1,12 %
Salt0,450,95gram
Pris på oppskriftenKr 9,21Kr 19,46Kroner
Hele oppskriften veier845 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha hvitløk og timian i vannet og la det koke opp. Legg i torsken og la den trekke 7 – 10 minutter etter tykkelse.

Finhakk sjalottløk til sausen. Kok den sammen med hvitvin til du har 1 ss tilbake. Tilsett fløten og kok opp. Skjær smør i små terninger og tilsett dem litt etter litt under stadig røring. Dette gjøres over svak varme, sausen er like under kokepunktet. Hvis den koker, kan den lett skille seg. Løkhakket siles fra før servering. Smak godt til.

Torsken serveres på en seng av kapers, sukkererter og gulrøtter. Sausen has rundt og rødbetepuré smaker herlig til. En hvitløkbåt (fra torskevannet) og frisk timian får pynte retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24459)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk ragu.Baconstekt torsk, jordskokkskum og eple/løk r.
Denne retten har 174,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke.Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spek.
Denne retten har 199,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torskerullade med skalldyrfyll.Torskerullade med skalldyrfyll.
Denne retten har 86,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekte torsketunger på toast.Sprøstekte torsketunger på toast.
Denne retten har 210,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.