Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Postei av skogsfugl




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250groppmalt kjøtt fra skogsfugl
200grrent brystkjøtt fra skogsfugl
100grinnmat, hjerte, lever og kråsIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
100grspekk
400grmedisterdeig
2stkegg
1,5dlrødvin
5clakevitt
2,5tssalt
0,5tspepper
0,5tsnellik
0,5tsingefær
1tstimian
250grbacon
1dashsmør til bruning


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Postei av skogsfugl med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier236,37647,69Kcal
Protein14,4739,65gram
Karbohydrat0,310,85gram
Kostfiber0,100,27gram
Fett18,0749,51gram
Mettet fett4,3511,92gram
Alkohol2,06 %
Salt1,895,17gram
Pris på oppskriftenKr 16,52Kr 45,27Kroner
Hele oppskriften veier1 644 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Finhakk fugleinnmaten og brun den i en panne. Avkjøl.

Skjær spekket i små terninger og gi det et oppkok i vann. Avkjøl.

Skjær brystkjøttet i fingertykke strimler og brun dem pent i en panne. Avkjøl.

Ha det malte fuglekjøttet sammen med medisterdeig, krydder, egg, vin og brennevin i en matprosessor. Kjør til en smidig farse. Bland til slutt inn spekkterninger og brunet fugleinnmat.

Kle en form, brødform eller liknende, med baconskiver. Legg i farse til det godt dekker bunnen. Legg så i strimler av brunet fuglekjøtt og dekk med farse. Nytt lag med kjøttstrimler og farse igjen.

Når formen er full så dunk formen litt hardt mot benken for å forsikre deg om at det ikke er luftlommer i posteien.

Stek posteien i ca 45 minutter ved 180 C. Bruk vannbad. Har du steketermometer, skal det vise 78 C i kjernen.

Når posteien er kald kan du dekorere toppen med f.eks. laurbærblad, olivener og skiver av sjampinjonger. Dekk det hele med aspik, gjerne tilsatt litt portvin eller madeira.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8110)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.