Posteier med soppfyll (Vatrushki)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

TERTEDEIG:

200grhvetemel
200grsmør
1dlvann
1tseddik
1stkeggeplomme til pensling

PIROGDEIG:

250grhvetemel
15grgjær
1,5dlvann
0,5tssalt
0,5tssukker
1stk liteegg
1sssmør

FYLL:

5skive(r)lettrøkt, mager skinke
150grsjampinjonger, kantareller eller blandet sopp
2sssmør
2sshvetemel
3dlmelk
1dashsalt
1dashpepper
1ssstrøkavring til garnering
1sshakket persille

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 260,62 Kcal
Protein 6,63 g
Fett 15,76 g
Karbo 22,52 g
Pris 3,34.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 posteier

Tertedeig må tilberedes på et kjølig sted og med kalde arbeidsredskaper. Bland mel, vann og eddik til en smidig deig. Kjevle den ut på godt strødd bakebord. Dekk halvdelen av deigflaten med tynne smørskiver og brett den andre halvdelen over. Kjevl deigen ut på nytt og gjenta operasjonen en del ganger, men sørg for at deigen får hvile mellom omgangene, især hvis smøret er litt for bløtt og kan tyte ut. Kjevl til slutt deigen til en ganske tynn leiv. Stikk ut fem bunner med diameter på ca 6 cm og fem ringer, ½ cm brede og med diameter på ca 5 cm. Kjevl ut deigrestene og lag ytterligere fem ringer.

Legg bunnene på en smurt stekeplate og pensle dem med eggeplomme. Kleb to ringer oppå hver av bunnene (bruk eggeplomme) og pensle med egg på toppen. Sørg for at egget ikke renner ned på sidene, for det vil eventuelt kunne hemme hevingen av posteiene. Stek posteiene i ca 10 minutter ved 250 C. La dem stå til avkjøling, udekket, på en rist.

Lag pirogdeigen: Hell melet ut på bakebordet og lag en grop i midten av haugen. Rør ut gjæren i lunkent vann, bland den med pisket eg og smeltet, lett avkjølt smør og hell blandingen opp i gropen i melet. Tilsett salt og sukker. Kna det hele sammen med resten av vannet til en smidig deig. Dekk deigen til og la den stå til heving ca 1 time.

Kjevl ut deigen til ca 1 cm tykk plate og stikk ut sirkler på ca 12 cm i diameter. Disse klebes utvendig på små smurte kakeformer. Deigen pensles med resten av det piskede egget. Posteiene stekes deretter 8-8 minutter ved 250 C. La dem avkjøles før de blir løsnet fra formene.

Lag fyllet: Legg en skive skinke i bunnen på hver postei. Gjør soppen i stand, hakk den grovt og brun den noen minutter i smøret under lett omrøring. Strø melet over og spe med melk. La blandingen surre 5 minutter på svak varme. Smak den så til med krydder. Fyll posteiene med soppstuing og dryss litt strøkavring over. Sett posteiene i stekeovnen ved 250 C. Når strøkavringen begynner å bli gyllen, er posteiene ferdige. Det tar bare noen få minutter. Dryss eventuelt over med hakket persille til slutt.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Smårett
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 2667 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 6636)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!