Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Posteier med soppfyll (Vatrushki)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

TERTEDEIG:

200grhvetemel
200grsmør
1dlvann
1tseddik
1stkeggeplomme til pensling

PIROGDEIG:

250grhvetemel
15grgjær
1,5dlvann
0,5tssalt
0,5tssukker
1stk liteegg
1sssmør

FYLL:

5skive(r)lettrøkt, mager skinke
150grsjampinjonger, kantareller eller blandet sopp
2sssmør
2sshvetemel
3dlmelk
1dashsalt
1dashpepper
1ssstrøkavring til garnering
1sshakket persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Posteier med soppfyll (Vatrushki) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier259,914 271,62854,32Kcal
Protein6,59108,3121,66gram
Karbohydrat22,19364,6972,94gram
Kostfiber1,0717,593,52gram
Fett15,85260,4952,10gram
Mettet fett9,55156,9531,39gram
Salt0,8914,562,91gram
Pris på oppskriftenKr 3,36Kr 55,22Kr 11,04.-
Hele oppskriften veier1 644 totalt1 644 pr porsj329 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 posteier

Tertedeig må tilberedes på et kjølig sted og med kalde arbeidsredskaper. Bland mel, vann og eddik til en smidig deig. Kjevle den ut på godt strødd bakebord. Dekk halvdelen av deigflaten med tynne smørskiver og brett den andre halvdelen over. Kjevl deigen ut på nytt og gjenta operasjonen en del ganger, men sørg for at deigen får hvile mellom omgangene, især hvis smøret er litt for bløtt og kan tyte ut. Kjevl til slutt deigen til en ganske tynn leiv. Stikk ut fem bunner med diameter på ca 6 cm og fem ringer, ½ cm brede og med diameter på ca 5 cm. Kjevl ut deigrestene og lag ytterligere fem ringer.

Legg bunnene på en smurt stekeplate og pensle dem med eggeplomme. Kleb to ringer oppå hver av bunnene (bruk eggeplomme) og pensle med egg på toppen. Sørg for at egget ikke renner ned på sidene, for det vil eventuelt kunne hemme hevingen av posteiene. Stek posteiene i ca 10 minutter ved 250 C. La dem stå til avkjøling, udekket, på en rist.

Lag pirogdeigen: Hell melet ut på bakebordet og lag en grop i midten av haugen. Rør ut gjæren i lunkent vann, bland den med pisket eg og smeltet, lett avkjølt smør og hell blandingen opp i gropen i melet. Tilsett salt og sukker. Kna det hele sammen med resten av vannet til en smidig deig. Dekk deigen til og la den stå til heving ca 1 time.

Kjevl ut deigen til ca 1 cm tykk plate og stikk ut sirkler på ca 12 cm i diameter. Disse klebes utvendig på små smurte kakeformer. Deigen pensles med resten av det piskede egget. Posteiene stekes deretter 8-8 minutter ved 250 C. La dem avkjøles før de blir løsnet fra formene.

Lag fyllet: Legg en skive skinke i bunnen på hver postei. Gjør soppen i stand, hakk den grovt og brun den noen minutter i smøret under lett omrøring. Strø melet over og spe med melk. La blandingen surre 5 minutter på svak varme. Smak den så til med krydder. Fyll posteiene med soppstuing og dryss litt strøkavring over. Sett posteiene i stekeovnen ved 250 C. Når strøkavringen begynner å bli gyllen, er posteiene ferdige. Det tar bare noen få minutter. Dryss eventuelt over med hakket persille til slutt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6636)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Piroger med sopp.Piroger med sopp.
Denne retten har 243,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjampinjongpanne med fetaost.Sjampinjongpanne med fetaost.
Denne retten har 164,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piroger med sopp og gulrøtter.Piroger med sopp og gulrøtter.
Denne retten har 113,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.