Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,75kgmandelpoteter
0,75kggresskar
0,5stkfinhakket løk
Ca 50grsukker
1sssalt
2dlhvitvinseddik
malt nellik og muskat

TERRINE:

2stkoksehaler, mørkokte og bare kjøttet
2dlkokte byggryn
5dlkraft fra koking
1potte(r)frisk estragon
1stk liteløk
1sshonning
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Potet/gresskarchutney med oksehaleterrine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier198,112 375,96Kcal
Protein9,51114,05gram
Karbohydrat6,0872,92gram
Kostfiber0,607,20gram
Fett14,95179,30gram
Mettet fett6,2174,48gram
Salt0,617,31gram
Pris på oppskriftenKr 6,14Kr 73,64Kroner
Hele oppskriften veier4 797 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Avkjøl kokte oksehaler og rens. Sil kraften og kok den inn til halvparten. Smådel kjøttet og vend i «sirupen ». Hakk godt med estragon. Skrell løk og kok myk i lettsaltet vann. Får renne av. Varm opp honning og tilsett løk i biter. La dem bli helt glassert av honning. Legg tre lag plastfilm på benken. Bland kjøttbiter, gryn og løkhakk sammen i en bolle. Fordel det utover folien. Fordel estragon midt på. Rull sammen som en rullekake, stramt og jevnt. Knytt endene stramt igjen. Settes i kjøleskap natten over.

Før servering fjernes folien og terrinen skjæres i stykker. Pensle gjerne overflatene med god olivenolje. Skrell poteter og gresskar. Rens og skjær alt i terninger. Has i en kjele. Tilsett finhakket løk. Hell på litt vann og kok til alt er mørt og vannet fordampet. Rør inn sukker, salt, eddik og krydder. Smakes godt til. Kokes opp igjen og fylles på varme glass.

På store tallerkener legges en runding av chutney. På denne et stykke oksehaleterrine. Pynt med (hjemmelaget) potetchips og fritert salat. Dessuten krem eller rømme med urter og en god olje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16302)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.