Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetgraut




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgpoteter
Ca 4,5dlsurmelk
Ca 1,5dlvann
Ca 3,5tssalt
Ca 400grbyggmel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Potetgraut med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112,38345,47Kcal
Protein3,4310,54gram
Karbohydrat20,9264,31gram
Kostfiber2,367,26gram
Fett1,143,50gram
Mettet fett0,601,84gram
Salt1,334,09gram
Pris på oppskriftenKr 1,39Kr 4,27Kroner
Hele oppskriften veier1 845 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Potetene skrelles og deles i skiver. Has i en gryte og kokes til de er møre i vann.. Ta vare på noe av kokevannet. Mos potene godt og ha de tilbake i mkjelen. Spe med surmelk og litt vann. Ha i salt og kok opp. Melet drysses på under omrøring til passe tykkelse. La det koke i 10 minutter. Rør av og til. Server med sirup og rømme.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14634)
Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.