Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetkake med basilikum




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Grunndeig:

25grmeierismør
2,5dlvann
25grgjær
1tssalt
Ca 7dlhvetemel

Fyll:

Ca 600grkokte, varme poteter
150grJarlsberg, Nøkkel eller annen vellagret ost, revet
15blad(er)frisk basilikum, finhakket
0,25tssalt
0,25tspepper, malt

Pensling:

3sssmeltet meierismør eller olivenolje
0,25tsgrovmalt salt
Litt frisk finhakket basilkum
Ildfast form ca. 25x25 cm.
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 12 minutter for bare bunnen 200 grader C, ca. 35 minutter for hele potetkaken


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Potetkake med basilikum med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier190,172 825,93Kcal
Protein6,6498,67gram
Karbohydrat25,68381,60gram
Kostfiber1,6925,11gram
Fett6,3994,96gram
Mettet fett3,8457,06gram
Salt0,8112,11gram
Pris på oppskriftenKr 2,51Kr 37,30Kroner
Hele oppskriften veier1 486 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag grunndeigen og del den i to like deler. Pensle formen godt med meierismør. Kjevle den ene deigbiten ut slik at den dekker bunn og sider i formen. Forstek bunnen til den er svakt gyllen. Mos potetene og bland med ost, basilikum og krydder. Fordel fyllet over den forstekte bunnen. Kjevle ut den andre deighalvdelen og legg denne som lokk over fyllet. Klem skjøten litt sammen. Lag et par hull i lokket slik at damp slipper ut under stekingen. Pensle lokket med smør og dryss over salt og urter.

Stek potetkaken og server den lunken f.eks ved siden av spekemat eller annet kaldt kjøtt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 285)
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.