Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Potetkaker 2

Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 6 lesere
Oppskriften har hatt 11620 lesere! 11620 lesere

Ingredienser



Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett


Fremgangsmåte:

Potetkaker eller lompe er utnyttelse av den kokte og poteten etter middagen. Var det poteter igjen, ble det som regel kaffemat. Potetkaken ble servert med litt smør og sukker eller sirup på.

For at potetkakene skal bli fine, må potetene males gjennom en kvern både to og tre ganger. Dette ble ikke alltid gjort til hverdags. Da brukte de som regel en gaffel til å mose potetene med.

Mal de moste potetene, kna de godt i litt hvetemel så mye at de kan kjevles ut eller klappes ut med hendene. Stikk potetkakene ut med et rundt lokk, en skål eller lignende. Stek de på svak varme enten på en takke eller en stekepanne. Potetkakene blir best om du maler potetene når de er litt varme, og bruker lite mel.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Hellekake hos oss.Les mer om Påskens nøttekake hos oss.Les mer om Søtpotetpannekaker med kanelkokte epler hos oss.