Potetkaker 2


Ingredienser




Fremgangsmåte:

Potetkaker eller lompe er utnyttelse av den kokte og poteten etter middagen. Var det poteter igjen, ble det som regel kaffemat. Potetkaken ble servert med litt smør og sukker eller sirup på.

For at potetkakene skal bli fine, må potetene males gjennom en kvern både to og tre ganger. Dette ble ikke alltid gjort til hverdags. Da brukte de som regel en gaffel til å mose potetene med.

Mal de moste potetene, kna de godt i litt hvetemel så mye at de kan kjevles ut eller klappes ut med hendene. Stikk potetkakene ut med et rundt lokk, en skål eller lignende. Stek de på svak varme enten på en takke eller en stekepanne. Potetkakene blir best om du maler potetene når de er litt varme, og bruker lite mel.


Annonse:

Tjenester og info



Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14011)
Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!