Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Potetkaker 2

Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 6 lesere
Oppskriften har hatt 11132 lesere! 11132 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:

Ingredienser



Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Fremgangsmåte:

Potetkaker eller lompe er utnyttelse av den kokte og poteten etter middagen. Var det poteter igjen, ble det som regel kaffemat. Potetkaken ble servert med litt smør og sukker eller sirup på.

For at potetkakene skal bli fine, må potetene males gjennom en kvern både to og tre ganger. Dette ble ikke alltid gjort til hverdags. Da brukte de som regel en gaffel til å mose potetene med.

Mal de moste potetene, kna de godt i litt hvetemel så mye at de kan kjevles ut eller klappes ut med hendene. Stikk potetkakene ut med et rundt lokk, en skål eller lignende. Stek de på svak varme enten på en takke eller en stekepanne. Potetkakene blir best om du maler potetene når de er litt varme, og bruker lite mel.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Tyske potetpannekaker hos oss.Les mer om Raggmunkar med fläsk och lingon (potetlapper) hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:14011



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen