Potetkaker 2

Ingredienser



Fremgangsmåte:

Potetkaker eller lompe er utnyttelse av den kokte og poteten etter middagen. Var det poteter igjen, ble det som regel kaffemat. Potetkaken ble servert med litt smør og sukker eller sirup på.

For at potetkakene skal bli fine, må potetene males gjennom en kvern både to og tre ganger. Dette ble ikke alltid gjort til hverdags. Da brukte de som regel en gaffel til å mose potetene med.

Mal de moste potetene, kna de godt i litt hvetemel så mye at de kan kjevles ut eller klappes ut med hendene. Stikk potetkakene ut med et rundt lokk, en skål eller lignende. Stek de på svak varme enten på en takke eller en stekepanne. Potetkakene blir best om du maler potetene når de er litt varme, og bruker lite mel.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 12451 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 6 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14011)

Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!