Potetkaker fra Nordmøre

Ingredienser

-kokte, skrelte poteter
-byggmel
-hvetemel

Annonse

Fremgangsmåte:

I mange hus på Nordmøre og sikkert mange andre steder, kunne potetkaker være bortimot fast tilbehør til nonsmaten. Det er ikke mye som dufter så hjemlig og trivelig som potetkakesteking rett på vedkomfyren en tidlig ettermiddag (Har du ikke vedkomfyr, kan du selvsagt steke dem på en elektrisk takke eller i ei tørr stekepanne.) Potetkakene kommer best til sin rett når en spiser dem med ekte smør, og i tillegg kan en ha brunost på. For den som liker søtt, er de gode med smør og sukker, evt. og kanel, på.

Mal eller gni potetene til massen er jevn og fin.
Ta potet nok til en kake, bland med litt mel (minst mulig). Form deigen som ei kule, klem det litt ut og kjevl det ut med et rutekjevle til det er et par mm tykt.

Stek potetkaka på begge sider på takke eller i tørr stekepanne. Servér med kaffe til nons (ettermiddagsmat) eller til et brødmåltid. Server med smør og enten ost eller sukker og kanel.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
Oppskriften har hatt 9410 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16327)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!