Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetkjeks




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grkokte poteter
100grsmør/margarin
Ca 2,5dlhvetmel (150 g)
1tsbakepulver
2ssvalmuefrø
egg til pensling


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Potetkjeks med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier352,231 440,97Kcal
Protein5,4822,42gram
Karbohydrat30,96126,66gram
Kostfiber2,5710,51gram
Fett22,3791,52gram
Mettet fett13,2254,08gram
Salt0,612,50gram
Pris på oppskriftenKr 3,78Kr 15,46Kroner
Hele oppskriften veier409 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

De kokte potetene skrelles og moses. Smøret røres smidig før det blandes inn i potetmosen. Tilsett hvetemel, bakepulver og halvparten av valmuefrøene, og elt deigen godt før den settes kaldt i ca. 30min. Kjevles så (ca. 2 cm tykk) og kjeksene stikkes f.eks. ut med et glass i ønsket størrelse. Pensle med egg og dryss med valmuefrø. Inn i ovn ved 200°C. Midt i ovnen. Stekes 12-15 min. til de blir lysebrune. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 372)
Kategori: Kjeks
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.