Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grhvetemel
200grMargarin
0,5tseddik
5sskaldt vann
6stkstore poteter
6stkstore løk
200grreven ost
1dashsalt
1dashpepper
2tsbasilikum eller oregano


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Potetpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier166,973 431,73571,96Kcal
Protein4,7697,8316,31gram
Karbohydrat14,52298,4349,74gram
Kostfiber1,5932,685,45gram
Fett9,63197,9332,99gram
Mettet fett3,1965,5610,93gram
Salt0,285,760,96gram
Pris på oppskriftenKr 3,01Kr 61,86Kr 10,31.-
Hele oppskriften veier2 055 totalt2 055 pr porsj343 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker pai

Lag tertedeig på vanlig måte. La den hvile kjølig minst 30 minutter. Kjevle deigen til to runde leiver. Den ene så stor at den dekker bunn og kanter i en sukkerbrødform, den andre stor nok til å danne lokk.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.

Rens løken og skjær den i tynne skiver.

Legg poteter, løk og ost lagvis i formen. Dryss krydder mellom lagene.

Legg deiglokk over formen. Pensle kantene med vann og klem dem godt til.

Snitt et kryss i toppen av lokket, slik at dampen kan unslippe. Pensle deigen med egg.

Stek paien på nederste ribbe på 225 C til den er gyllen, sprø og gjennomstekt, ca 1 time. Demp varmen mot slutten hvis paien ser ut til å bli brun.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12502)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.