Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetpai 4




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4dlhvetemel
150grsmør eller margarin
1stkegg

Til fyll:

2sssmør eller margarin
200grpurreløk
100grløk
600grpoteter
0,5dlvann
0,5tsbuljongpulver
0,5tssalt
0,5tsmerian
1dashNykvernet pepper
200grkokt skinke i strimler
150grrevet vellagret Norvegiaost
2sshakket persille
1stkegg
1,5dlfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Potetpai 4 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier212,174 228,401 057,10Kcal
Protein6,74134,3233,58gram
Karbohydrat13,47268,4567,11gram
Kostfiber1,2725,316,33gram
Fett14,31285,1971,30gram
Mettet fett8,86176,5744,14gram
Salt0,6913,823,45gram
Pris på oppskriftenKr 4,36Kr 86,89Kr 21,72.-
Hele oppskriften veier1 993 totalt1 993 pr porsj498 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Mel og smør smuldres sammen til en grynet masse. Tilsett egget og elt deigen lett sammen. Legg deigen kaldt i ca. 1 time. Kjevle den ut til en tynn leiv og legg den godt i bunn og på kanter i en godt smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel og sett formen kaldt. Smelt smør i en kjele og tilsett purreløken som er kuttet i strimler, hakket løk og potetene som er skåret i tynne skiver. La det hele småsurre på svak varme til grønnsakene er så vidt myke. Tilsett buljongen, salt og pepper.
Kok i ca. 15 minutter og hell blandingen i paiformen. Tilsett strimlet skinke. Pisk egg og fløte og hell over formen. Dryss osten over og sett i ovnen, som på forhånd er forvarmet til 225 grader. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter, eller til paien er gyllen. Server gjerne en grønn salat til paien.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Arild Svensgams hjemmeside
(Intern: 17218)
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.