Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetstekt sei med salami. Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa



Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa oppskrift.
Fotograf: Finn Henning Stokke

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkseifileter à 150-200gr. + fiskeben
2skive(r)salamistrimler (milde) (blyanttykkelse, lengde som filetene)
salt og pepper
2stk storskrelte poteter
75grsmør, usaltet
1sspotetmel

Gulrotkrem:

3stkgulrøtter
0,5tskumin
nøytral olje
salt og pepper
1dashsmør
kald fløte

Bouillabaissevinaigrette:

1stkløk, gul
2feddhvitløk
1stkgulrot
25grsellerirot
1stkrød paprika
50grstilkselleri
2stktomater
2ssolivenolje
0,3grsafran
3,5dlhvitvin, tørr
fiskeben (fra fisken)
Ca 2ssolivenolje
salt og pepper

Skalldyr-og bønnesalsa:

1stksjalottløk, finhakket
0,5ssolivenolje
1dlhvitvin, tørr
8stksandskjell
4stkkrepsehaler
1ssolivenolje
1dlkokte Black Eye-bønner
1dlhvite bønner, kokte
kokte passerte grønsaker fra vinaigretten
salt pepper
fersk estragon


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Potetstekt sei med salami. Bouillabaisse- vinaigrette og bønnesalsa med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122,94887,64Kcal
Protein5,7941,80gram
Karbohydrat8,0658,19gram
Kostfiber1,4110,18gram
Fett6,0443,61gram
Mettet fett2,3216,75gram
Alkohol1,48 %
Salt0,251,79gram
Pris på oppskriftenKr 7,01Kr 50,61Kroner
Hele oppskriften veier2 888 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er kreert av Finn Henning Stokke fra Stavanger. Oppskriften er et bidrag til "Amatørkokk 2006", hvor sei er hovedingrediensen.

Legg filetene kaldt og skyll fiskebenene i kaldt vann.

Bouillabaissevinaigrette:
Løk, hvitløk, gulrøtter og rotselleri skrelles, paprika kjernes ut, fenikkel og stangselleri skrelles. Skjær alle grønnsakene i 1 cm store stykker og fres i olivenolje i en stor gryte. Tilsett safran, hvitvin og evt. vann slik at væsken akkurat dekker grønnsakene.
Stek fiskebenene gyllenbrune i olivenolje, legges så i gryten med grønnsakene. Trekkes i ca 20 min under lokk til grønnsakene er myke.

Fjern benene. Kjør grønnsakene i hurtigmikser og la det passere gjennom en grovmasket sil. Grønnsakene brukes i salsaen. Væsken siles i en finmasket sil og reduseres til ca 1 dl. Smak til med salt/pepper.

Fisken:
Legg fiskefiletene på et skjærebrett og ha på salt/pepper. Legg en strimmel salami på to av filetene. Legg de to andre filetene oppå, hale mot hode. Skjær bort det ytterste på kantene, slik at fisken blir jevn i størrelse.

Smelt smøret. Kast det melkaktige bunnfallet = klarnet smør.
Strimle potetene ved hjelp av en grønsakstrimler. Tvinn fint inn de doble fiskefiletene med potetstrimlene. Dersom man ikke har grønsakstrimlemaskin kan du skjære potetene i løvtynne skiver, legges som takstein, ca 15x20 cm på plastfolie. Pensle filetene med litt smeltet smør og sikt over potetmel. Legg filetene på folien og rull sammen. La fisken hvile i folien i 30 minutter i kjøleskap for å sette seg.

Skalldyr-og bønnesalsa:
Fres løken i olje og hell på hvitvinen. Kok opp, legg i sandskjellene og la det koke i ett minutt. Ta opp skjellene, plukk ut muslingene av skallet. Stek krepsehalene i olivenolje. Varm bønnene sammen med de passerte grønsakene fra vinaigretten. Bland nedi krepsehaler og muslinger. Smak til med salt/pepper og estragon.

Gulrotkrem:
Gulrøttene kokes møre i nøytral olje slik som solsikkeolje eller maisolje. Haes i blender tilsatt smør og kald fløte. Du har riktig konsistens når kniven akkurat klarer å dra kremen rundt. Juster med fløte dersom kremen blir for tykk.

Krispi kapers:
Dekk kapers med olje og friter til de åpner seg.

Servering:
Varm opp det klarnede smøret i en stor stekepanne. Ta forsiktig bort plastfolien og stek fisken gyllenbrun på høy varme 8-9 min. Øs over smøret hele tiden. Stek gjerne noen småbiter salami for dandering.
Varm vinaigretten. Skjær hver fiskefilet i fire stykker som settes på høykant på varme tallerker sammen med skalldyr-og bønnesalsaen. Gulrotkremen legges på tallerken med en skje (som et egg). Dandér med småbiter av salami og den varme vinaigretten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23507)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Seifilet med stekt blomkål og spinat.Seifilet med stekt blomkål og spinat.
Denne retten har 122,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seipanne med grønnsaker.Seipanne med grønnsaker.
Denne retten har 80,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seibiff med løk 2.Seibiff med løk 2.
Denne retten har 119,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskekaker med karri.Fiskekaker med karri.
Denne retten har 66,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt seiebiff med bernaise.Stekt seiebiff med bernaise.
Denne retten har 104,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seikarbonader i brød.Seikarbonader i brød.
Denne retten har 82,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seifileter eller - skiver stekt i panne.Seifileter eller - skiver stekt i panne.
Denne retten har 136,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seikaker på potetsalat.Seikaker på potetsalat.
Denne retten har 222,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sei i kaperssmør.Sei i kaperssmør.
Denne retten har 174,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt sei med sjampinjongsaus.Stekt sei med sjampinjongsaus.
Denne retten har 113,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt seibiff.Stekt seibiff.
Denne retten har 94,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seiburger med tomatsalsa og ris.Seiburger med tomatsalsa og ris.
Denne retten har 158,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt seifilet med jordbær- og mangosalat.Stekt seifilet med jordbær- og mangosalat.
Denne retten har 133,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove fiskekaker av sei med gulrotstuing.Grove fiskekaker av sei med gulrotstuing.
Denne retten har 131,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt seifilét med karrisaus.Stekt seifilét med karrisaus.
Denne retten har 146,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.