Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potetsuppe med gjeddeboller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grmandelpoteter
0,5stkløk
2sssoyaolje
2dlhvitvin, tørr
vann/grønnsaks kraft
2tspepperrot, revet
0,25stkhvitløk
1stklime, skall av
1dashsalt
1dashpepper
2dlkremfløte

Gjeddeboller

250grgjeddefilet (eller annen hvit fiskefilet)
Ca 1,5tssalt
1sspotetmel
1stkegg
0,5stkhvitløk
0,5stkchili
1stklime, skall av
1dlkremfløte
1dashpepper fra kvern


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Potetsuppe med gjeddeboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier147,81501,65Kcal
Protein5,3718,23gram
Karbohydrat5,3118,02gram
Kostfiber0,712,41gram
Fett10,4335,40gram
Mettet fett5,8219,75gram
Alkohol1,40 %
Salt0,882,99gram
Pris på oppskriftenKr 7,33Kr 24,88Kroner
Hele oppskriften veier1 358 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjør gjeddefileten i en food processor sammen med saltet, til den blir glatt. Tilsett potetmel og så egg. Hakk hvitløk og chili. Riv det grønne av limeskallet, og tilsett alt. Hell i fløte, og smak til med pepper. Form farsen til små boller med 2 skjeer. La dem trekke i lettsaltet vann eller fiskekraft.

Skrell potetene og del grove biter. Skrell og hakk løk. Ha olje i en kjele. Fres løk i dette til den er blank. Tilsett potetbiter. Slå i vin, og la det koke ca. 1 minutt. Dekk potetene med vann/grønnsakkraft. Tilsett hakket hvitløk, chili og revet limeskall. La det koke til potetene er møre. Bruk en stavmikser eller food processor. Kjør suppen glatt.
Sil suppen og jevn med litt av potetpuréen. Smak godt til, og rør inn pisket krem.

Server suppen med bollene i varme tallerkener. Det blir ekstra godt og lekkert med kreps til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24184)
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.