Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Prestekragetiltugg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 3,5dlvann
2,5dlbulgur
1stkslangeagurk
1stktomat, moden
0,5literprestkrageblad, blomster og knopperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2,5dlpersille eller annet grønt, hakket
olivenolje eller norsk kaldpresset rapsolje
sitronsaft
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Prestekragetiltugg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier67,26725,40Kcal
Protein2,4626,53gram
Karbohydrat12,21131,68gram
Kostfiber2,0422,00gram
Fett0,505,39gram
Mettet fett0,040,43gram
Salt0,010,15gram
Pris på oppskriftenKr 3,50Kr 37,75Kroner
Hele oppskriften veier1 079 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

- til stekt og grillet mat

Prestekrageknopper kan brukes både i salater og ved siden av stekt mat.

Kok opp vann med en klype salt. Ha i bulgur, sett på lokk og kok over svak varme ca 10 min. Skyll bulgurkornene i kaldt vann, la renne av. Skrell agurken og kutt i terninger sammen med tomaten. Bland alle ingrediensene. Sprinkle med olje og sitronsaft. Salte, pepre. La stå kaldt et par timer før servering.

En mer norsk variant får du ved å bruke byggryn:
Legg grynene til bløting noen timer før og kok dem møre. La renne av og avkjøl.
Bland med de andre ingrediensene.

Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon om programmene kan du gå på denne siden Naturens Verden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsopp AS
(Intern: 100045)
Kategori: Tilbehør grillmat
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sennep og rosmarinmarinade.Sennep og rosmarinmarinade.
Denne retten har 182,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ramsløkaïoli.Ramsløkaïoli.
Denne retten har 625,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 66,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtemarinade 2.Urtemarinade 2.
Denne retten har 722,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 79,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.