Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Provencalsk klippfiskgryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grutvannet klippfisk
1stk storrød paprika
1boks(er)hermetiserte tomater
Ca 3,5feddhvitløk
Ca 450grpoteter i terninger
Ca 3,5dlhvitvin
1stklaurbærblad
Ca 1,5stkløk
svarte oliven
olivenolje til steking
Ca 1,5ssav husets beste olivenolje
1tstomatpurè
Ca 2,5dashtabascosaus
Ca 4,5sspersille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Provencalsk klippfiskgryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,51573,32Kcal
Protein13,6380,14gram
Karbohydrat4,3525,58gram
Kostfiber0,844,94gram
Fett1,569,17gram
Mettet fett0,171,00gram
Alkohol1,41 %
Salt0,110,62gram
Pris på oppskriftenKr 9,31Kr 54,74Kroner
Hele oppskriften veier2 352 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette er en langkokt gryterett som opprinnelig kommer fra Frankrike. Den markedsføres som en lokal spesialitet i Nice. Denne klippfiskgryten gir virkelig stor matopplevelse. Til denne retten kan man godt bruke de tynneste bitene av fisken. Vann ut fisken i en til to dager, alt etter hvor salt den er. Den tykke delen av fisken trenger lenger vanning enn de tynne bitene.

Del fisken i passende biter, og ta av skinnet. Fjern beinene hvis ønskelig, men det er ikke nødvendig. Ryggbein kan fjernes like før servering. Etter 2-3 timers trekking er de tynne beinene blitt så møre at de kan spises. Kutt løk, hvitløk og paprika i små terninger. Varm olivenolje i en vid kjele, stek fiskebitene til de er svakt brunet. Ta fisken ut av kjelen og fres løk og paprika i samme kjelen til de er møre. Ha fisken tilbake i kjelen, varm godt opp, tilsett vinen og la den koke inn i noen minutter. Tilsett så tomatene, tomatpurè og krydder. Pass på å ikke få med for mye av væsken fra tomatene. Bruk den heller til å justere væskemengden underveis hvis det koker tørt. Det er et poeng at så mye som mulig av væsken er hvitvin. Slå ned på laveste varme og la retten trekke i minst 2 timer, gjerne lenger.
Skrell potetene og kutt dem i små terninger. Ha potet-terningene i gryten den siste halvtimen av koketiden, og server når disse er møre. Like før servering tilsettes svarte oliven og persille. Server i dype tallerkener med godt brød til. Når retten er kommet på tallerkenen, hell en spiseskje god matoljeolje over på hver tallerken.
Som med de fleste andre langkokte gryteretter er denne minst like god dagen etter. Lag rikelig!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16078)
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krydret klippfisk- og blåskjellgryte.Krydret klippfisk- og blåskjellgryte.
Denne retten har 177,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mirita style bacalao.Mirita style bacalao.
Denne retten har 81,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rolfs rause Bacalao.Rolfs rause Bacalao.
Denne retten har 78,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao 3.Bacalao 3.
Denne retten har 97,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao 6.Bacalao 6.
Denne retten har 119,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfiskgryte med pesto.Tørrfiskgryte med pesto.
Denne retten har 162,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao til mange.Bacalao til mange.
Denne retten har 100,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacalao a la fru Berg.Bacalao a la fru Berg.
Denne retten har 153,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tante Ginas bacalao.Tante Ginas bacalao.
Denne retten har 137,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfisk med rotgrønnsaker.Klippfisk med rotgrønnsaker.
Denne retten har 75,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stroganoff med klippfisk.Stroganoff med klippfisk.
Denne retten har 163,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippfiskgryte fra Liguria Italia.Klippfiskgryte fra Liguria Italia.
Denne retten har 75,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk à la Vicentina.Tørrfisk à la Vicentina.
Denne retten har 140,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stoccafisso alla provenzale.Stoccafisso alla provenzale.
Denne retten har 138,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk Bacalaogryte.Norsk Bacalaogryte.
Denne retten har 112,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.