Provencalsk klippfiskgryte

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grutvannet klippfisk
1stk storrød paprika
1boks(er)hermetiserte tomater
Ca 3,5feddhvitløk
Ca 450grpoteter i terninger
Ca 3,5dlhvitvin
1stklaurbærblad
Ca 1,5stkløk
svarte oliven
olivenolje til steking
Ca 1,5ssav husets beste olivenolje
1tstomatpurè
Ca 2,5dashtabascosaus
Ca 4,5sspersille

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 97,51 Kcal
Protein 13,63 g
Fett 1,56 g
Karbo 4,35 g
Pris 9,31.- kr

Fremgangsmåte:

Dette er en langkokt gryterett som opprinnelig kommer fra Frankrike. Den markedsføres som en lokal spesialitet i Nice. Denne klippfiskgryten gir virkelig stor matopplevelse. Til denne retten kan man godt bruke de tynneste bitene av fisken. Vann ut fisken i en til to dager, alt etter hvor salt den er. Den tykke delen av fisken trenger lenger vanning enn de tynne bitene.

Del fisken i passende biter, og ta av skinnet. Fjern beinene hvis ønskelig, men det er ikke nødvendig. Ryggbein kan fjernes like før servering. Etter 2-3 timers trekking er de tynne beinene blitt så møre at de kan spises. Kutt løk, hvitløk og paprika i små terninger. Varm olivenolje i en vid kjele, stek fiskebitene til de er svakt brunet. Ta fisken ut av kjelen og fres løk og paprika i samme kjelen til de er møre. Ha fisken tilbake i kjelen, varm godt opp, tilsett vinen og la den koke inn i noen minutter. Tilsett så tomatene, tomatpurè og krydder. Pass på å ikke få med for mye av væsken fra tomatene. Bruk den heller til å justere væskemengden underveis hvis det koker tørt. Det er et poeng at så mye som mulig av væsken er hvitvin. Slå ned på laveste varme og la retten trekke i minst 2 timer, gjerne lenger.
Skrell potetene og kutt dem i små terninger. Ha potet-terningene i gryten den siste halvtimen av koketiden, og server når disse er møre. Like før servering tilsettes svarte oliven og persille. Server i dype tallerkener med godt brød til. Når retten er kommet på tallerkenen, hell en spiseskje god matoljeolje over på hver tallerken.
Som med de fleste andre langkokte gryteretter er denne minst like god dagen etter. Lag rikelig!Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
Oppskriften har hatt 4487 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16078)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!