Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Provencalsk løkpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grhvetemel + litt til utbaking
1sssalt
1sssukker
15grtørrgjær
1stk storegg, pisket
2ssolivenolje

Fyll:

1,5kgmild ny løk
2feddhvitløk, skrelt og lett knust men fremdeles hele
0,5tssalt
3ssolivenolje
8stksardellfileter i olivenolje
16stk litesvarte olivener
1stksuppekavst av 1 laurbærblad, 2 kvister timian og 2 kvister rosmarinIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Provencalsk løkpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier131,292 673,20668,30Kcal
Protein4,2686,7421,68gram
Karbohydrat15,63318,2479,56gram
Kostfiber2,1543,7810,94gram
Fett5,27107,3026,83gram
Mettet fett0,8817,924,48gram
Salt1,3627,716,93gram
Pris på oppskriftenKr 3,53Kr 71,87Kr 17,97.-
Hele oppskriften veier2 036 totalt2 036 pr porsj509 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Bland mel og salt i en bolle. Bland sukkeret i 1 ½ dl lunkent vann og rør så inn gjæren. Dekk til å la stå i 10 minutter til gjæren er oppløst og det har dannet seg skum.

Lag en grop midt i melet. Tilsett egget, oljen og gjærvæsken. Rør sammen med en tresleiv, ha mel på hendene og elt deigen godt til den er smidig.

Dryss litt mel over deigen. Dekk til med et klede, og sett på en lunt, trekkfritt sted i 1 time, eller til deigen er blitt dobbelt så stor.

I mellomtiden lager du fyllet. Skrell løken, skjær i to og skjær halvdelene i tynne skiver. Ha løken i en gryte sammen med hvitløk, salt 1 ss av oljen og suppekvasten. Surres under tungt lokk på svak varme i 1 time. Rør av og til. Løken skal være helt myk, men skal ikke bli brun.

Forvarm ovnen til 180 C. Smør en 25 cm paiform med olje. Slå ned deigen og fordel den i formen med hendene. Stek i den varme ovnen i 10 minutter, slik at deigen blir tørrere. Ta ut formen og sett ovnen på 250 C.

Fyll deigskallet med løken, etter å ha fjernet suppekvasten og hvitløk. Legg sardellene i gittermønster oppå løkmassen og legg oliven i mellomrommene. Hell resten av oljen over terten. Stekes i 15 minutter. Serveres varm.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12542)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skinke- og løkpai.Skinke- og løkpai.
Denne retten har 178,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Quiche med løk.Quiche med løk.
Denne retten har 233,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Løk- og aspargespai.Løk- og aspargespai.
Denne retten har 159,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Løk- og potetpai.Løk- og potetpai.
Denne retten har 109,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fristende pai med løk.Fristende pai med løk.
Denne retten har 229,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødløkspai med fetaost.Rødløkspai med fetaost.
Denne retten har 239,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ost og løkpai 1.Ost og løkpai 1.
Denne retten har 225,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med løk, timian og snøfrisk.Pai med løk, timian og snøfrisk.
Denne retten har 232,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Løkpai 4.Løkpai 4.
Denne retten har 297,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Løkpai 2.Løkpai 2.
Denne retten har 108,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.