Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Provencalske blekkspruter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1000grtiarmete blekkspruter, renset og skåret i stykker på 3 cm
1stkfinhakket løk
3ssolivenolje
350grflådde og fint oppsdelte tomater
3dltørr hvitvin
2feddhvitløk, finhakket
1bunt(er)suppekvast av timian, laurbær og 1 stilk fennikel
1dashsalt
1dashnykvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Provencalske blekkspruter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77,80363,23Kcal
Protein8,7140,66gram
Karbohydrat1,356,30gram
Kostfiber0,964,48gram
Fett2,7712,93gram
Mettet fett0,482,24gram
Alkohol1,53 %
Salt0,200,95gram
Pris på oppskriftenKr 6,62Kr 30,91Kroner
Hele oppskriften veier1 868 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en tykkbunnet sautépanne. La løken surre uten å ta farge. Skru opp varmen og tilsett blekksprutringene. Rør med en teskje til væsken som blekkspruten avgir, er fordampet. Tilsett hvitvin og la den koke opp før tomater, hvitløk og suppekvasten has i. La retten koke opp og strø med salt og pepper.

Skru ned varmen og legg et lokk over gryten. Kok blekkspruten i ca 45 minutter. Ta opp blekkspruten og la sausen koke inn ved sterk varme hvis det er for mye væske. Ha blekkspruten tilbake i gryten og server straks med ris som tilbehør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11825)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.