Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pultost fra Folldal. Rendalen. Vingelen. Tylldalen




Ingredienser

Sur skumma melk


Annonse


Fremgangsmåte:

En bruker god, sur skumma mjølk og varmer den til cirka 50 grader C. Osten tas ut, og en lar mysen renne godt av. Osten blir gnidd godt og satt på et godt, luntent sted med et klede over for å bli ”gjørs”. Under den prosessen roter en i osten i blant. Dette for å få jevn ”gjoring”. Når en synes den er passe ”gjors”, blir salt og karve tilsatt og godt innblandet. Ikke for mye salt, for da blir den for sterk.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18112)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Cottage cheese.Cottage cheese.
Denne retten har 42,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gom fra Oppdal.Gom fra Oppdal.
Denne retten har 62,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokaost fra tinn.Kokaost fra tinn.
Denne retten har 33,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gommi.Gommi.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gomme med anis.Gomme med anis.
Denne retten har 69,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aslaugs gomme.Aslaugs gomme.
Denne retten har 101,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggost fra Flekkefjord.Eggost fra Flekkefjord.
Denne retten har 69,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søst 2.Søst 2.
Denne retten har 74,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokaost.Kokaost.
Denne retten har 67,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.