Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pumpkin pie



Pumpkin pie oppskrift.
Fotograf: Meny
En amerikansk klassiker som står på alle Thanksgiving-bord i USA, hvert år den fjerde torsdagen i november. Paien blir supersaftig av gresskarkjøttet og er deilig krydret med muskatnøtt, kanel og malt ingefær. Med disse julekrydrene passer paien også perfekt i vår egen advendtstid.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn

125grsmør
250grhvetemel
100grmelis
2stkeggeplommer
Ca 2ssvann

Fyll:

750grgresskarkjøtt
70grmuscovadosukker, alt. brunt rørsukker
70grsukker
2stkegg
1,75dlhelmelk
25grsmeltet smør
1tskanel
0,5tsmalt ingefær
0,5tsmalt muskatnøtt

Pynt

Pisket krem, kanel og melis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Pumpkin pie med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier198,223 450,77575,13Kcal
Protein3,5962,5010,42gram
Karbohydrat25,47443,4073,90gram
Kostfiber0,8514,802,47gram
Fett8,92155,2925,88gram
Mettet fett5,2090,5315,09gram
Salt0,152,630,44gram
Pris på oppskriftenKr 3,40Kr 59,19Kr 9,86.-
Hele oppskriften veier1 741 totalt1 741 pr porsj290 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Begynn med paibunnen. Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kna det deretter lett sammen til en deig. Legg deigen kjølig 30 minutter mens du begynner på paifyllet.

Skrell og rens gresskaret fri for kjerner. Skjær kjøttet i grove terninger og ha det i en gryte. Dekk med vann, sett på lokk og kok møre. Det tar ca. 20 minutter, alt ettersom hvor store bitene er.

Bruk en sil og hell av vannet. Press gresskarkjøttet med en tresleiv sånn at væsken kommer ut. Mos gresskarkjøttet til en glatt puré med stavmikser. Avkjøl.

Kjevle paideigen ut og kle en paiform på 24 cm. Prikk bunnen med en gaffel og dekk den så med et bakepapir. Fyll på med tørre bønner eller linser. Blindbak paibunnen 15 minutter på 180 grader.

Pisk sammen egg, helmelk, sukker, kanel, malt ingefær, muskatnøtt og smeltet smør. Tilsett det moste gresskarkjøttet og bland alt godt sammen. Hell fyllet i paibunnen og stek paien på 180 grader i 40-45 minutter. Paien er ferdig når fyllet er stivt.
La paien avkjøle før du pynter den med et dryss melis med litt kanel i og stivpisket krem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Meny
(Intern: 15935)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pumpkin pie.Pumpkin pie.
Denne retten har 198,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 1.Gresskarpai 1.
Denne retten har 252,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 3.Gresskarpai 3.
Denne retten har 239,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.