Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Purre- og Ålterrin med karrikrem




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkpurrer
0,25stkrøkt ål - hel filet (uten skinn/ben) ellerrøkelaksfilet
1potte(r)kjørvel
2plate(r)gelatin
1dashsalt
1dashpepper

Karrikrem

1tskarripasta (mild)
1sseplesidereddik
0,5tsbrunt sukker
1dlcreme fraiche
2dlkremfløte
svart pepper fra kvern
revet sitronskall
litt sitronsaft
salt etter smak


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Purre- og Ålterrin med karrikrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier173,67588,18Kcal
Protein5,8519,81gram
Karbohydrat3,0810,43gram
Kostfiber1,525,15gram
Fett14,9950,77gram
Mettet fett6,8223,10gram
Salt0,431,46gram
Pris på oppskriftenKr 11,19Kr 37,90Kroner
Hele oppskriften veier1 355 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask og rens purre. Kokes i godt saltet vann, så den blir vakkert grønn. Fór en form med plastfilm. Legg et lag med varm, avrent purre. Krydre og fortsett med et bløtlagt gelatinblad og fisk. Varme fra purren gjør at gelatinen smelter. Gjenta det samme igjen og stram til på toppen med plasten. Stikk hull på plastfilmen i endene og klem forsiktig ut overflødig gelé.

Rør sammen karri, eddik og sukker til kremen. Stivpisk crème fraiche og vend inn karriblandingen. Tilsett sitronskall, pepper, salt og sitron. Pisk fløten til stiv krem og vend massen sammen med lett hånd. Får stå kaldt til servering.

I tillegg vaskes noen småsalater (frissé, ruccola, tat zoi, lollo rosso). Riv i små biter. Ha gjerne litt is i vannet. Kjør gjerne salaten i en slynge. Legges i fuktig håndkle til den skal brukes. Vend med litt god olje, salt og pepper like før servering. Litt god olje og eddik hører med til salaten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 21853)
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Coleslaw 2.Coleslaw 2.
Denne retten har 201,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.