Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Purregratinert steinbit



Purregratinert steinbit oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes & Sara C. Sørensen
En fargerik og smakfull steinbitrett gratinert med finstrimlet purre og parmesan. Server den på en seng av selleripurè og rødvinssaus.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk filetsteinbit 'a 150 g
1tssalt
1tspepper

Purregratinering:

2dlfinstrimlet purre, den grønne delen
1dlolivenolje
150grParmesan ost

Selleripure:

300grsellerirot i terninger
1stkpotet i terninger
2sssmør
2ssfløte

Rødvinsaus:

100grgulrot, kålrot, løk og selleri i terninger
2sssmør
2dlrødvin
50grbjørnebær
5dloksekraft
30grusaltet smør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Purregratinert steinbit med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier139,99966,63Kcal
Protein9,1763,32gram
Karbohydrat1,6811,60gram
Kostfiber0,755,18gram
Fett9,9968,98gram
Mettet fett4,4030,38gram
Alkohol0,74 %
Salt0,674,64gram
Pris på oppskriftenKr 9,81Kr 67,74Kroner
Hele oppskriften veier2 762 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok selleri og potet mørt i usaltet vann. Hell kokevannet fra og damp selleri og potet godt. Mos det og rør inn smør og fløte.
Smak pureen til med salt og pepper og hold den varm.

Kjør purre, olivenolje og soyaolje til en jevn masse i food-processor. Tilsett reve parmesan litt etter litt. Smak til med salt og pepper. Dryss salt og pepper på fisken og fordel purren i et tykt lag over. Stek fisken midt i ovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr.

Fres grønnsakene til sausen i litt smør, til de er blanke og myke. Tilsett vin og bjørnebær og kok væsken inn til det halve. Tilsett kraft og la sausen koke i 15—20 minutter. Sil den og jevn den lett med maisenna.
Smak til med salt og pepper og visp inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Hold sausen forsiktig varm uten at den koker.

Anrett fisken på en seng av selleripuré og hell sausen rundt. Legg også, om ønskes, på noen gulrotperler. Stikk ut kuler av en stor gulrot og fres dem myke og gylne i olje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23586)
Tilberedningstid: 40-60 min
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Steinbit med appelsinsaus.Steinbit med appelsinsaus.
Denne retten har 88,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Purregratinert steinbit.Purregratinert steinbit.
Denne retten har 139,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter.Steinbit fylt med blåskjell, tomat og urter.
Denne retten har 89,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbit i urte- og hvitløksmarinade.Steinbit i urte- og hvitløksmarinade.
Denne retten har 91,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtebakt steinbitfilet.Urtebakt steinbitfilet.
Denne retten har 109,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Steinbitpapilote med varmt estragonsmør og fennikelkompott.Steinbitpapilote med varmt estragonsmør og fe.
Denne retten har 109,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt steinbit 2.Ovnsbakt steinbit 2.
Denne retten har 88,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt steinbit med løk og fennikelblanding.Ovnsbakt steinbit med løk og fennikelblanding.
Denne retten har 126,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.