Purreterrine

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
12stkpurrer
1bunt(er)persille
4plate(r)gelatin
1tsfrisk revet ingefær
0,5stksitron skallet revet
kinesisk soya
1dashsalt
1dashpepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 29,02 Kcal
Protein 1,79 g
Fett 0,2 g
Karbo 3,58 g
Pris 3,71.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Befri purrene for rotskive og det groveste av de grønne blader. Skyll dem grundig og skjær dem i stykker 1 cm. lengere enn formen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok purrene møre i lettsaltet vann, ta dem opp og la dem dryppe av på et klede, mens de holdes varme.
Legg et blad gelatin i bunnen av formen. Legg et lag varme purrer ovenpå med toppen samme vej. Krydre med halvdelen av ingefær, sitronskall og persille samt salt og pepper og en smule soya.
Dekk med ennå et blad gelatin og deretter med et lag varme purrer med toppen den andre vei, det gir finere skiver. Krydre igjen, dekk med gelatin og det siste lag purrer med toppen samme vei som det første. Legg det siste blad gelatin på toppen, dekk med plastfolie og sett formen i kjøleskapet natten over under lett press.
Bruk en skarp kniv uten bølgeskjær, når terrinen ved serveringen skal skjæres i centimetertykke skiver. Porsjonen her rekker til 12 personer, men den kan vanskelig lages mindre.
Det gjør dog heller ikke så mye for den holder seg i flere dager i kjøleskap og passer også fint til mange andre retter.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 1347 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21810)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!