Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Purreterrine




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12stkpurrer
1bunt(er)persille
4plate(r)gelatin
1tsfrisk revet ingefær
0,5stksitron skallet revet
kinesisk soya
1dashsalt
1dashpepper


Annonse


Kalorier og næringsinnhold i Purreterrine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier29,02593,6649,47Kcal
Protein1,7936,623,05gram
Karbohydrat3,5873,246,10gram
Kostfiber2,8758,714,89gram
Fett0,204,090,34gram
Mettet fett0,000,000,00gram
Salt0,061,180,10gram
Pris på oppskriftenKr 3,71Kr 75,90Kr 6,32.-
Hele oppskriften veier2 046 totalt2 046 pr porsj170 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Befri purrene for rotskive og det groveste av de grønne blader. Skyll dem grundig og skjær dem i stykker 1 cm. lengere enn formen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok purrene møre i lettsaltet vann, ta dem opp og la dem dryppe av på et klede, mens de holdes varme.
Legg et blad gelatin i bunnen av formen. Legg et lag varme purrer ovenpå med toppen samme vej. Krydre med halvdelen av ingefær, sitronskall og persille samt salt og pepper og en smule soya.
Dekk med ennå et blad gelatin og deretter med et lag varme purrer med toppen den andre vei, det gir finere skiver. Krydre igjen, dekk med gelatin og det siste lag purrer med toppen samme vei som det første. Legg det siste blad gelatin på toppen, dekk med plastfolie og sett formen i kjøleskapet natten over under lett press.
Bruk en skarp kniv uten bølgeskjær, når terrinen ved serveringen skal skjæres i centimetertykke skiver. Porsjonen her rekker til 12 personer, men den kan vanskelig lages mindre.
Det gjør dog heller ikke så mye for den holder seg i flere dager i kjøleskap og passer også fint til mange andre retter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21810)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.