Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rå marinerte kamskjell med urtesalat



Rå marinerte kamskjell med urtesalat oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkkamskjell/10 haneskjell

Marinade:

1stksjalottløk, finhakket
0,5tshvitløk, finhakket
0,5tsrød chili, finhakket
1stklime
0,5dlolivenolje av god kvalitet
1ssvalnøttolje
0,5tssalt og litt pepper
frisk koriander
friske urter f. eks dill, persille og koriander
salater f. eks lollo rosso, ruccola eller crispie


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Nøtter
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rå marinerte kamskjell med urtesalat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier276,04141,87Kcal
Protein5,752,96gram
Karbohydrat1,100,57gram
Kostfiber0,930,48gram
Fett27,4214,09gram
Mettet fett3,611,86gram
Salt1,720,88gram
Pris på oppskriftenKr 11,43Kr 5,87Kroner
Hele oppskriften veier206 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kamskjellene åpnes og renses. Bare den hvite muskelen benyttes. Rogn/melke kan tas vare på og brukes i andre retter. Legges i kaldt vann i 15 minutter, tørkes på kjøkkenpapir. Settes kjølig til den skal brukes.

Marinade
Chilien has i en skål sammen med sjalottløk og hvitløk. Det grønne limeskallet raspes av, over i samme skål som sjalottløk, hvitløk og chili. Press lime og ha limejuice, olivenolje og nøtteolje sammen med løk- og chiliblandingen. Smakes til med salt, pepper og frisk koriander.

Urtesalat
Et utvalg av salat og friske urter renses, skylles godt og legges på kjøkkenpapir som trekker vann. Kamskjellmusklene skjæres i tynne skiver og fordeles på hver tallerken. Drypp litt marinade over kamskjellene og bruk resten over salaten. Anrett salaten på hver tallerken. Kvern litt sort pepper over kamskjellene rett før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 995)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kamskjellsalat med erter.Kamskjellsalat med erter.
Denne retten har 88,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rå marinerte kamskjell med urtesalat.Rå marinerte kamskjell med urtesalat.
Denne retten har 276,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat med kamskjell.Salat med kamskjell.
Denne retten har 106,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.