Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rådyrgryte med kantareller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grbenfri bog av rådyr
3sssmør eller margarin
1dashsalt
hvit pepper
1tssennep
4dlkokende vann, eller kraft på kjøttekstrakt
2sslake fra sylteløk eller sylteagurk
1sshvetemel
1,5literkantarell, renset
1,5dlkremfløte
0,5dlkruspersille, finhakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rådyrgryte med kantareller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104,39422,52Kcal
Protein7,3029,55gram
Karbohydrat0,893,60gram
Kostfiber0,582,35gram
Fett7,8331,69gram
Mettet fett4,9419,99gram
Salt0,190,77gram
Pris på oppskriftenKr 14,89Kr 60,27Kroner
Hele oppskriften veier1 619 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stell kjøttet. Skjær det i porsjonsstykker. Brun det i halvparten av smøret til det er blitt brunt rundt det hele. Krydre med salt, pepper og sennep.

Hell over kokende vann eller kraft. Kok sakte under lokk ca 1 time eller til kjøttet er mørt. Prøv med stekepinne.

Tilsett laken fra løk eller agurker. Lag jevning av mel og avnn og jevn sausen i gryten, kok den sammen ca 5 minutter.

Fres i mellomtiden kantarellene i resten av smøret og legg dem i gryten. Rør inn fløten. Kok opp.

Server gryten med et dryss av persille.

Server gjerne med potetmos drysset med frest rødløk. Portvingelé eller solbærgelé. Frityrstekte poteter. Rognebærgelé. Sylteagurker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10758)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.