Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rådyrmousse med konjakksaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grrådyrkjøtt
2stkegg
0,75tssalt
1krmhvit pepper
6stkeinerbær, tørkedeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sskonjakk
1sstyttebærsyltetøy
1dlkremfløte

Konjakksaus:

3ssløk, finhakket
1sssmør eller margarin
1,5sshvetemel
2dlviltbuljong
2sskonjakk
1ssmadeira
1dlkremfløte
0,25tssalt
0,25tshvit pepper, nykvernet

Garnering:

2skive(r)loff
100grsukkererter
2dlbjørnebær eller multer


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rådyrmousse med konjakksaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier150,46455,68Kcal
Protein7,0421,32gram
Karbohydrat6,7820,53gram
Kostfiber1,093,30gram
Fett9,3328,26gram
Mettet fett5,6116,99gram
Alkohol1,29 %
Salt0,912,75gram
Pris på oppskriftenKr 12,48Kr 37,80Kroner
Hele oppskriften veier1 211 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Miks eller mal kjøttet til en fin farse. Bland i egg, salt, pepper, de knuste einerbærene, konjakk og tyttebærsyltetøy. Hell i fløten, litt om gangen.

Smør fire små ildfaste kopper eller former og fyll dem litt over halvfulle. Dekk dem med aluminiumsfolie. Sett dem i vannbad, nederst i ovnen ved 175 C og stek i ca 40 minutter. Fres løken i matfett til sausen. Dryss hvetemel over og hell i viltbuljong under omrøring. La det koke noen minutter. Tilsett konjakk, madeira og fløte. La det koke ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.

Hvelv formene med rådyrmousse på porsjonstallerkener. Hell saus over og garner med smørstekte loffskiver skåret i trekanter, samt sukkererter, multer eller bjørnebær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10775)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.