Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rådyrrygg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgrådyrrygg
100grbacon i strimler
50grløk, hakket
200grsopp, i skiver
3sspersille, hakket
2sssalt
0,5tspepper sort, malt
1dashsmør
5dlkraft
2sshvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rådyrrygg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier84,21616,96Kcal
Protein15,16111,07gram
Karbohydrat0,836,08gram
Kostfiber0,090,66gram
Fett2,2316,34gram
Mettet fett0,977,11gram
Salt1,7312,70gram
Pris på oppskriftenKr 21,44Kr 157,08Kroner
Hele oppskriften veier2 931 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ut indrefileten på begge sider. Skjær løs kjøttet fra ribbenene på begge sider mot ryggbenet, skjær ut ryggbenet uten å lage hull i kjøttet.

Legg benene i en gryte og dekk med vann. Kok opp og skum godt. La trekke i ca 1 time. Sil og mål kraften. Kok inn på sterk varme til 5 dl om nødvendig.

Lettstek baconstrimlene i eget fett. Tilsett løk og sopp og fres lett. Bland sammen med persille.

Forvarm stekovnen til 200 C. Brett ut kjøttet, skinnsiden ned, på benken og spe baconbandingen over kjøttet. Dryss med salt og pepper. Legg på de 2 små indrefiletene. Dekk fyllet med slagsiden. Prøv å beholde kjøttets opprinnelige form. Rull opp og bind med bomullshyssing.

Brun kjøttet på alle sider i smør. Dryss med salt og pepper. Stek til den er rosa, 60 C kjernetemperatur, ca 30-40 minutter. Øs kraft over kjøttet under steking.

La kjøttet hvile i 10 minutter. Skjær i skiver. Jevn sjyen med hvetemel utrørt i litt vann.

Til rådyrryggen serveres stekt sopp, kokte grønnsaker og poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10760)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.