Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rådyrsadel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgrådyrsadel
2stkgulrøtter
2stkløk
1bit(er)sellerirot
Ca 1,5sssmør eller margarin
1stklaurbærblad
1tstimian
Ca 1,5tssalt
0,5tspepper
2dlportvin
Ca 2,5dlbuljong

Saus:

Ca 4,5dlstekesjy + buljong
Ca 1,5tsarrowrot
1ssripsgelé
1ssripsgelé
1dashsalt
1dashpepper
portvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rådyrsadel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77,01565,20Kcal
Protein11,0180,81gram
Karbohydrat2,5018,35gram
Kostfiber0,423,08gram
Fett1,7212,62gram
Mettet fett0,997,27gram
Alkohol0,95 %
Salt0,755,50gram
Pris på oppskriftenKr 17,94Kr 131,67Kroner
Hele oppskriften veier2 936 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Renskjær kjøttet for hinner. Skrell og skjær opp gulrøtter, løk og selleri.

Varm langpannen med smør i ovnen ved 175 C. Legg i grønnsakene. Brun dem i ovnen, ca 10 minutter. Rør av og til. Tilsett krydder. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Sett inn steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet.

Legg sadelen på grønnsakene. Stek i 1-1 1/2 time til kjøttet er 70-75 C, eller til det er lett rosa og kjøttsaften er klar.

Hell portvin over sadelen etter 30 minutter. Øs deretter steken 1-2 ganger under stekingen. Spe med buljong hvis det ser tørt ut. Ta ut kjøttet og hold det varmt under folie i 15 minutter. Sil stekesjyen. Mål opp sjy og buljong i en kjele.

Kok opp en jevning med arrowrot rørt ut i litt vann.

Smak til med gelé, eventuelt salt, pepper og portvin. Løsne kjøttet fra benet. Glem ikke de små filetene som eventuelt sitter på kanten av skivene. Legg kjøttet tilbake på sadelen slik at den ser hel ut.

Pynt med persille og soppfylte sjampinjonghatter. Eller kokte grønnsaker.

Server med hasselbackpoteter (se egen oppskrift under poteter), grønnsakgrateng eller kokte grønnsaker, sjysaus og gelé.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10761)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.