Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rådyrstek 2 (Rådyrlår)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kglårstek av ungt dyr
1dashsalt
hele hvitpepper
100grspekk
8stkenerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt
malt hvitpepper
50grsmør eller margarin
1dlpils
3dlviltkraft
400grzucchini eller squash
3sssmør eller margarin
1liten bokssjampinjong,
salvie


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rådyrstek 2 (Rådyrlår) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108,98722,76Kcal
Protein12,8985,49gram
Karbohydrat0,442,92gram
Kostfiber0,251,66gram
Fett6,0239,92gram
Mettet fett3,3822,42gram
Alkohol0,14 %
Salt0,352,33gram
Pris på oppskriftenKr 18,63Kr 123,55Kroner
Hele oppskriften veier2 653 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær ut benet på steken, knekk det og legg det i kaldt vann, kok det langsomt opp, skum godt. Tilsett salt og hel hvitpepper. La det småkoke til en smakfull kraft til å spe steken med. Kok kraften dagen i forveien.

Skjær spekket til strimler. Spekk steken langs trevlene på kjøttet. Bruk spekkenål. Steken surres med skåldet hyssing.

Knus enerbær, bland dem med resten av krydderet og gni det godt inn rundt steken.

Brun steken godt rundt det hele i brunet smør. Legg den over på stekeristen som settes over stekepannen som er dekket med aluminiumsfolie i bunnen. Sett steken i ovnen ved 200 C i ca 1 1/2 time. Spe den etter hvert med varmt kraft og øl.

Skjær zucchini i tynne strimler og fres dem i smør, tilsett soppen når zucchinien begynner å mykne. Krydre med salt, malt hvitpepper og salvie.

Pisk opp sjyen i pannen med litt viltkraft, sil den. Skjær steken i tynne skiver og server den med sjy til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10764)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.