Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rød linserett




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grrøde linser
2stkløk
Ca 1,5feddhvitløk
1ssolje
1boks(er)tomater
Ca 2,5dlvann eller buljong
1kvist(er)timian, frisk eller ½ ts tørket
2kvist(er)salvie, frisk eller 1 ts tørket
Salt og pepper
Evt. friskhakket persille og/eller purre


Annonse


Næringsdeklarasjon for Rød linserett med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94,98275,47Kcal
Protein6,6919,40gram
Karbohydrat12,4736,17gram
Kostfiber3,419,89gram
Fett1,283,71gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,030,08gram
Pris på oppskriftenKr 3,25Kr 9,43Kroner
Hele oppskriften veier1 160 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sjekk linsene for små stein og urenheter. Skyll dem grundig i en dørslag og la dem dryppe av.
Skrell løkene og skjær dem i terninger eller tynne skiver. Hvitløket presses. Varm oljen opp i en sautérpanne og svitsj løk og hvitløk kort, før linser, tomater, vann og krydderurter tilsettes.
Legg lokk på og la linsene surre for svak varme ca. 20 minutter. Se til dem underveis og tilsett evt. mere væske, hvis de koker tørt. Linsene skal være lett utkokte, når de er ferdige
Hele krydderurter tas opp, og retten smakes til med salt og pepper. Dryss friskhakket persille og/eller purre over og servér med grovt brød eller ris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27023)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Diett/allergi: Veganer
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.