Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rødbeteterrine med pepperrot og dill




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2literkokelake fra 1½ kg røkt kjøtt f.eks. skinke eller lammekølle
Ca 2,5bunt(er)nye rødbeter
2bunt(er)dill, hakket
6cmpepperrot, revet
10blad(er)gelatin
4stksjalottløk
0,5bunt(er)timian, frisk
1 brødform på 8x8x20 cm kjøkkenfilm


Annonse


Næringsdeklarasjon for Rødbeteterrine med pepperrot og dill med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier27,6497,31Kcal
Protein1,314,61gram
Karbohydrat4,4615,70gram
Kostfiber1,384,86gram
Fett0,200,70gram
Mettet fett0,010,04gram
Salt0,561,97gram
Pris på oppskriftenKr 3,97Kr 13,98Kroner
Hele oppskriften veier4 225 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kokelake fra røkt kjøtt gir en helt specielt raffineret smak til rødbetene. Man kan selvfølgelig lage rødbeten av en annen god kjøttsuppe, og også på en grønnsaksbuljong. Røksmagen kan komme fra røkt olje, men bruk det med varsomhet, et par dråper mellom lagene er nok.

Ha alle rødbetene unntatt et par stykker i ovnen ved 150 grader. Der skal de være til de er bakt igjennom, det kan variere mye hvor lang tid det tar alt etter hvilken type ovn man har, så den skal tas litt på gerfühl. Kanskje en time.
Sett kokelaken på ilden og tilsett timian og sjalotteløk, sett den til å surre inntil den er kokt inn til det halve.
Sett de 10 blader gelatin i bløt i 2 dl kaldt vann.
Når rødbetene er møre pilles skrelllen av og de skjæres i skiver på cirka 1 cm.
De siste RÅ rødbeter skrellles og rives fint på rivejern. Press rødbetemosen over en dørslag ned i den ferdige lake, til den har en dyp rød/blåviolet farve. Man kan også safte i en saftpresser.
Kle en brødform med film så det stikker ca. 4 cm ut over kanten.
Knug gelatinen , og smelt den med et vann som henger ved, over svak varme, det går hurtig, pisk den grundig ut i laken.
Legg rødbeteskiver så tett så mulig i bunnen av formen, dryss med hakket dill og pepperrot, hell lake på så det akkurat dekker. Gjenta lag for lag til formen er fyllt helt opp. Dunk formen mot bordet så væsken får fyllt alle huller ut, og fyll så etter til det når kanten. Fold filmen hen over, og sett den på kjøl natten over.

Tips:
Terrinen er også fin som fyll i en sandwich, med tynne skiver røkt kjøtt, røkt laks, eller røkt torsk. I alle tilfelle er det fornemt med en pepperrotscreme til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21811)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.