Rødbetsuppe (borstsj)

Bilde av Rødbetsuppe (borstsj).
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grrødbeter
2tskarve eller dillfrø
2stknelliker, hele
1stklaurbærblad
2tshavsalt
1litervann
1stkløk
1stkpotet
100grgulrot
3sssolsikkeolje
Ca 1,5sssitronsaft (eller eddik)
100grrømme


Fremgangsmåte:

Vask rødbetene og skrell dem. Legg skallene, karve, nellik og laurbærblad i vannet i en kasserolle. Kok det opp og la det surre 20 min. Rengjør de andre grønsakene. Finsnitt løken, skrell poteten. Rasp rødbetene, poteten og gulrøttene grovt.
Stek løken i en gryte med olje. Tilsett alle grønnsakene, stek dem litt og hell buljongen gjennom en sikt oppi gryten. La det surre i 10 min. Tilsett salt etter behov. Ta gryten fra komfyren, tilsett sitronsaften forsiktig etter behov. Suppen skal ikke koke lenger!

Serveringstips:
Ha rømmen oppi en bolle, eventuelt blandet med nypresset hvitløk eller finsnittet gressløk. Server rømmen ved siden av suppen. Pynt med dillblad.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Helios
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2221)
Kategori: Suppe
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 53,76 Kcal
Protein 0,68 g
Fett 3,96 g
Karbo 3,39 g
Pris 1,66.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!