Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Rødbetsuppe (borstsj)

Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 15389 lesere! 15389 lesere

Ingredienser

Porsjoner
250grrødbeter
2tskarve eller dillfrø
2stknelliker, hele
1stklaurbærblad
2tshavsalt
1litervann
1stkløk
1stkpotet
100grgulrot
3sssolsikkeolje
Ca 1,5sssitronsaft (eller eddik)
100grrømme
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Suppe
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett




Rødbetsuppe (borstsj).

Fremgangsmåte:

Vask rødbetene og skrell dem. Legg skallene, karve, nellik og laurbærblad i vannet i en kasserolle. Kok det opp og la det surre 20 min. Rengjør de andre grønsakene. Finsnitt løken, skrell poteten. Rasp rødbetene, poteten og gulrøttene grovt.
Stek løken i en gryte med olje. Tilsett alle grønnsakene, stek dem litt og hell buljongen gjennom en sikt oppi gryten. La det surre i 10 min. Tilsett salt etter behov. Ta gryten fra komfyren, tilsett sitronsaften forsiktig etter behov. Suppen skal ikke koke lenger!

Serveringstips:
Ha rømmen oppi en bolle, eventuelt blandet med nypresset hvitløk eller finsnittet gressløk. Server rømmen ved siden av suppen. Pynt med dillblad.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 53,76235,1611,8 %
Fett: 3,9617,32 gr24,7 %Fett66,29 %
Protein: 0,682,97 gr5,9 %Protein5,05 %
Karbo: 3,3914,83 gr4,9 %Karbo25,22 %
Fiber: 0,924,02 gr13,4 %Fiber3,42 %
Mettet fett: 1,506,56 gr32,8 %
Salt: 0,451,97 gr39,4 %
Hele oppskriften veier 1749,7 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,66 .-
Pris 4 porsjonerKr. 29,05 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 7,26.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Klar grønnsaksuppe hos oss.Les mer om Gresskarsuppe med koriander hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2221



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser