Rødbetsuppe (borstsj).

Rødbetsuppe (borstsj)



Oppskriften har fått 4,7 poeng (av max 6) fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 17015 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Rødbetsuppe (borstsj) har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 53,76 Kcal
Protein 0,68 g
Fett 3,96 g
Karbo 3,39 g
Pris 1,66.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grrødbeter
2tskarve eller dillfrø
2stknelliker, hele
1stklaurbærblad
2tshavsalt
1litervann
1stkløk
1stkpotet
100grgulrot
3sssolsikkeolje
Ca 1,5sssitronsaft (eller eddik)
100grrømme

Fremgangsmåte:

Vask rødbetene og skrell dem. Legg skallene, karve, nellik og laurbærblad i vannet i en kasserolle. Kok det opp og la det surre 20 min. Rengjør de andre grønsakene. Finsnitt løken, skrell poteten. Rasp rødbetene, poteten og gulrøttene grovt.
Stek løken i en gryte med olje. Tilsett alle grønnsakene, stek dem litt og hell buljongen gjennom en sikt oppi gryten. La det surre i 10 min. Tilsett salt etter behov. Ta gryten fra komfyren, tilsett sitronsaften forsiktig etter behov. Suppen skal ikke koke lenger!

Serveringstips:
Ha rømmen oppi en bolle, eventuelt blandet med nypresset hvitløk eller finsnittet gressløk. Server rømmen ved siden av suppen. Pynt med dillblad.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Helios
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2221)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Suppe
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!