Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Rødbetsuppe (borstsj)

Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 16241 lesere! 16241 lesere
Rødbetsuppe (borstsj) har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 53,76 kcal ......Protein: 0,68 g ......Fett: 3,96 g ......Mettet fett: 1,5 g
Karbo: 3,39 g ......Kostfiber: 0,92 g .....Natrium: 179,97 mg .......Pris: 1,66 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grrødbeter
2tskarve eller dillfrø
2stknelliker, hele
1stklaurbærblad
2tshavsalt
1litervann
1stkløk
1stkpotet
100grgulrot
3sssolsikkeolje
Ca 1,5sssitronsaft (eller eddik)
100grrømme
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Helios
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Suppe
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett


Rødbetsuppe (borstsj).

Fremgangsmåte:

Vask rødbetene og skrell dem. Legg skallene, karve, nellik og laurbærblad i vannet i en kasserolle. Kok det opp og la det surre 20 min. Rengjør de andre grønsakene. Finsnitt løken, skrell poteten. Rasp rødbetene, poteten og gulrøttene grovt.
Stek løken i en gryte med olje. Tilsett alle grønnsakene, stek dem litt og hell buljongen gjennom en sikt oppi gryten. La det surre i 10 min. Tilsett salt etter behov. Ta gryten fra komfyren, tilsett sitronsaften forsiktig etter behov. Suppen skal ikke koke lenger!

Serveringstips:
Ha rømmen oppi en bolle, eventuelt blandet med nypresset hvitløk eller finsnittet gressløk. Server rømmen ved siden av suppen. Pynt med dillblad.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 53,76235,1611,8 %
Fett: 3,9617,32 g24,7 %Fett66,29 %
Protein: 0,682,97 g5,9 %Protein5,05 %
Karbo: 3,3914,83 g4,9 %Karbo25,22 %
Fiber: 0,924,02 g13,4 %Fiber3,42 %
Mettet fett: 1,506,56 g32,8 %
Salt: 0,451,97 g39,4 %
Hele oppskriften veier 1749,7 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,66
Pris 4 porsjonerKr. 29,05Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 7,26Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fennikel kremsuppe med LobNobs hos oss.Les mer om Kremet grønnsaksuppe hos oss.Les mer om Gazpacho hos oss.