Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rødbetvin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgrødbeter
5litervann
50grbrødgjær
1skive(r)loff
2kgsukker
500grrosiner med stein


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Rødbetvin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier111,2410 356,442 071,29Kcal
Protein0,5450,2710,05gram
Karbohydrat26,732 488,56497,71gram
Kostfiber0,7267,0313,41gram
Fett0,087,451,49gram
Mettet fett0,000,000,00gram
Salt0,021,920,38gram
Pris på oppskriftenKr 1,25Kr 116,38Kr 23,28.-
Hele oppskriften veier9 310 totalt9 310 pr porsj1 862 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 liter

Skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver med ostehøvel. Kok opp vannet sammen med rødbetene, kok langsomt i 10 timer. Sil saften gjennom et dørslag. Etter kokingen skal det være 5 liter.

Smør gjæren utover en loffskive og legg dette i en krukke. Hell på den avkjølte saften og ha i sukker og halverte rosiner. La krukka stå i stuetemperatur i 2-3 uker.

Stikk den om og la den stå i 1-2 uker til, slik at den blir helt klar. Tapp på flasker. Jo lengre den lagres, jo bedre blir den.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13436)
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.