Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rødvinsaus 3



Rødvinsaus 3 oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Noen ganger skal man unne seg det beste! Og da er en deilig rødvinsaus tingen! Ekstra god saus man kan spise sammen med til ekstra godt kjøtt.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlrødvin
2stksjalottløk
5dloksekraft
100grusaltet smør
0,5tssalt
0,5tspepper, nykvernet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rødvinsaus 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier98,85289,68Kcal
Protein0,310,91gram
Karbohydrat0,671,96gram
Kostfiber0,110,32gram
Fett7,1420,92gram
Mettet fett4,6113,51gram
Alkohol4,35 %
Salt0,772,26gram
Pris på oppskriftenKr 6,84Kr 20,04Kroner
Hele oppskriften veier1 172 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.
3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil sausen.
Varier gjerne kraften etter hvilket kjøttslag du skal servere den til - altså, viltkraft til vilt, lammekraft til lam osv.
4. Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20585)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Madeirasaus 2.Madeirasaus 2.
Denne retten har 135,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsaus 4.Rødvinsaus 4.
Denne retten har 105,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsaus 3.Rødvinsaus 3.
Denne retten har 98,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.