Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rødvinsmarinert hvalbiff



Rødvinsmarinert hvalbiff oppskrift.
Fotograf: Hvalbiff

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,3kghvalbiff, hel
salt og pepper
2stktomater i to
6stksjampinjong i skiver
8stksmåløk

Rødvinsmarinade:

3dlrødvin
0,5stkgulrot i skiver
Ca 2,5stksmåløk som deles
0,5stkpurre i biter
1skive(r)sellerirot i biter
Ca 4,5stkhel pepper
1sseinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kvist(er)timian

Saus:

2stkrødløk, grovhakket
2sssmør
3dlrødvin inkl. rester fra marinaden
5dlviltkraft, inkl. stekesjy
100grusaltet smør
1ssgressløk
1tstimian, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rødvinsmarinert hvalbiff med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93,76688,43Kcal
Protein9,4669,46gram
Karbohydrat1,309,55gram
Kostfiber0,574,19gram
Fett4,2130,91gram
Mettet fett2,3517,25gram
Alkohol1,67 %
Salt0,231,69gram
Pris på oppskriftenKr 10,57Kr 77,61Kroner
Hele oppskriften veier3 671 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1) Bland sammen ingrediensene til marinaden.
2) Legg kjøttet i et fat som ikke er for stort og hell over marinaden.
3) La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.
4) Ta kjøttet opp og tørk det.
5) Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter.
6) Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.
7) Sett formen i stekeovn ved 170 grader og stek ca 1 time.
8) Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader.
9) Drypp steken med marinaden 2-3 ganger under stekingen.
10) Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.
11) Kokte bønner og poteter passer som tilbehør.

Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til sausen.

Sausen : 1) Surr løken i smør. Ha i rødvin.
2) Kok inn til det halve.
3) Ha på kraft og småkok 10 minutter.
4) Sil. Rør inn usaltet smør.
5) Ha i gressløk og frisk timian.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hvalbiff
(Intern: 19837)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødvinsmarinert hvalbiff.Rødvinsmarinert hvalbiff.
Denne retten har 93,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert roastbiff av hval.Marinert roastbiff av hval.
Denne retten har 101,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.