Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Røkerumpe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kghalestykker av torsk
1dashsalt
1dashsmør
1dlseterrømme
1dlkulturmelk eller yoghurt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Røkerumpe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier98,24418,99Kcal
Protein16,0668,50gram
Karbohydrat0,401,71gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett3,6015,35gram
Mettet fett1,767,51gram
Salt0,180,77gram
Pris på oppskriftenKr 10,29Kr 43,89Kroner
Hele oppskriften veier1 706 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens, fileter og vask fisken. Dryss rikelig med salt på begge sider av fisken, og la den ligge 2-3 timer i kjøleskapet.

Skyll saltet av fisken, og heng den til tørk natten over på et luftig sted.

Lettrøk fisken i 2-4 timer. Flå skinnet av og la helst fileten være hel.

Brun fileten raskt i smør på begge sider. Reduser varmen og spe med en blanding av rømme og kulturmelk. La fisken surre på svak varme til den er gjennomtrukket.

Anrett fisken på fat med sausen over. Kokte gulrøtter og kokte poteter serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11589)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.