Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop



Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stklammelår
10 lag grill-/aluminiumsfolie per lammelår
1begerrømme
2sssitronsaft
4feddhvitløk
4sshakket timian
3tssalt
2tskvernet sort pepper
Nyutsprugne blader fra våryr bjørk
Kokegrop for 2 lammelår
Kokegrop 60x60 cm stor og 40-50 cm dyp
1 trillebår med tørr ved
30 knyttnevestore steiner


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rømme og urtemarinert lammelår i kokegrop med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier175,17483,91Kcal
Protein17,5748,54gram
Karbohydrat0,451,24gram
Kostfiber0,110,30gram
Fett11,4331,58gram
Mettet fett5,5415,30gram
Salt0,762,10gram
Pris på oppskriftenKr 14,11Kr 38,98Kroner
Hele oppskriften veier3 315 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kokegrop kan lages på følgende måte:
1. Grav et hull i bakken med fasong som et grunt fat. Det vil si at veggen skrår ned mot dypeste av bunnen. Størrelsen på gropen er avhengig av hva og hvor mye du skal koke. Ønsker du å ha en fast grop til å koke i utover sommeren, kan det lønne seg å legge litt sand i bunnen. Sand holder på varmen. En grop på ca. 1x1 meter i diameter, og ca 60 cm dyp vil være nok til å kunne steke 2-3 lammelår om gangen.

2. Det går med ca. en trillebår med ved. Vedskivene bør være så lange at de går tvers over bunnen av gropen. Bruk papir og flis, legg så veden på kryss og tvers. Tenn på.

3. Steinene som skal brukes bør være slipt runde så de ikke stikker hull på aluminiumsfolien. Steinene kan være på størrelse med to knyttnever lagt mot hverandre. Størrelsen på steinene er først og fremst avhengig av hvor stort kjøttstykke du skal koke. Jo større kjøttstykker jo større steiner. Når bålet brenner godt legges steinene oppå. Steinene må ligge til oppvarming ca. 1 1/2 time.

4. Steinene løftes så ut av gropen. Steinene må være litt sorte noen steder. Er de blitt hvite er de for varme. Bruk greip eller ildfaste, lange hansker- steinene er meget varme. Børst ut asken av gropen med en sopelime.

5. Pakk kjøttet i minst ti lag med sterk grill-/aluminumsfolie og legg kjøttet i gropen. Deretter dekker du lammelårene med varme steiner og helt til slutt torven som ble gravd bort. Du kan også bruke glava i stedet for torv. Glava er rensligere en torv og tar ikke fyr slik torven kan gjøre.

Slik gjør du:
1. Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt.
2. Gni inn lårene rikelig med salt, pepper, olje og museører fra bjørk.
3. Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet.
4. Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein.
5. Dekk til med hele torv.

6. Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20416)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Cevapichi.Cevapichi.
Denne retten har 93,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede lammeskiver.Grillede lammeskiver.
Denne retten har 194,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammemedaljonger på grill.Lammemedaljonger på grill.
Denne retten har 137,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam i marinade.Lam i marinade.
Denne retten har 119,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lammestek med lime.Grillet lammestek med lime.
Denne retten har 161,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helgrilling av lam (Asado).Helgrilling av lam (Asado).
Denne retten har 104,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecarré og lammekoteletter med rissalat.Lammecarré og lammekoteletter med rissalat.
Denne retten har 191,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lammestek.Grillet lammestek.
Denne retten har 161,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekjøtt stekt på spidd   (Sjasjlyk).Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk).
Denne retten har 113,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammespyd med aprikossaus.Lammespyd med aprikossaus.
Denne retten har 144,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet lammelår i skiver.Grillet lammelår i skiver.
Denne retten har 177,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefilet tikka.Lammefilet tikka.
Denne retten har 114,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cevapichi 2.Cevapichi 2.
Denne retten har 157,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sesam-lam 2.Sesam-lam 2.
Denne retten har 191,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede lammekoteletter.Grillede lammekoteletter.
Denne retten har 271,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.