Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Røyking av laks




Ingredienser

Laks
60 g salt pr kg fisk
30 g sukker pr kg fisk
Konjakk


Annonse


Fremgangsmåte:

Rens fisken men ikke åpne buken. Skjæres på begge ider av ryggbenet. Ta ut innvoller og skjær av hode og hale. Fisken skal ikke vaskes.
Gni fisken inn med salt/sukker blanding og legg i ett kar med press på. Ca 2-3 dager. Dekk til med klede. Ta opp fisken og vask av alt saltet.
Gni den inn med konjakk og henges til tørk i ett døgn. Skal så kaldrøkes i ca 2 dager. Bruk einer. Heng så opp til lufting i 3-4 dager.
Skjæres i tynne skiver på skrå ved servering.. Passer til eggerøre.

I forbindelse med spørsmål om salting før røyking, så har jeg fått denne metoden fra Fiskeeksperten Reinhartsen i Kristiansand:

Fisken fileteres eller flekkes. Fisken snittes forsiktig med barberblad i skinnet, men ikke dypt.
Det legges salt/sukker blanding i karet og fisken legges med skinnsiden ned. 10 % sukker i blandingen.
Strø salt/sukker over.
Ligger 5-6 timer normalt, evt 7-8 for ekstra saltsmak.
Skylles lett og røykes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3305)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 244,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.