Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe



Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Et stykke ishavsrøye topper den hjemmelagede blomkålsuppen. Og det er uten tvil imponerende at du har røykt ishavsrøyen selv, for det gjør du i denne oppskriften.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grishavsrøyefilet uten skinn og ben
3ssgrovt havsalt
røykspon
125grpurre
vann
1dashsalt
2ssolivenolje, ekstra virgin / usaltet smør

Blomkålsuppe:

250grblomkål delt i små hoder
100grpotet skrelt og delt i terninger på ca 1 cm
1stksjalottløk - finhakket
6dlkyllingkraft
2,5dlfløte
2sssmør, usaltet
1knivsoddCayennepepper
1tssalt
4ssolivenolje, ekstra virgin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier166,19757,12Kcal
Protein4,2719,45gram
Karbohydrat3,3615,31gram
Kostfiber0,924,19gram
Fett14,8767,74gram
Mettet fett7,0332,03gram
Salt9,5443,48gram
Pris på oppskriftenKr 8,62Kr 39,27Kroner
Hele oppskriften veier1 822 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm opp ovnen til 180 grader.
Del filetene i porsjonsstykker. Fordel saltet over disse, og la fisken ligge i 10 – 15 minutter. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Skyll av saltet, og tørk fisken godt.
Legg fiskestykkene på rist og sett dem inn i stekeovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter. Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.

Purre:
Skjær purren i tynne strimler, og forvell den godt i saltet vann. Sil vannet godt av, og vend purren i varm olje/smør. Anrett den på fisken i suppetallerkenen.

Blomkålsuppe:
Smelt 1 ss smør i en kjele og surr sjalottløken til den blir blank. Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok ved lav varme til poteter og blomkål er møre.
Kjør dette til en jevn purè, ha tilbake i kjelen.
Smak til med salt og pepper og pisk inn resten av smøret i små biter.
Fordel i suppetallerkener, plasser porsjonsstykker av røye i og legg purre midt på fisken .
Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23284)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.Røykt Ishavsrøye i blomkålsuppe.
Denne retten har 166,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ishavsrøye med avokadosaus.Ishavsrøye med avokadosaus.
Denne retten har 141,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.