Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Rabarbra

4dlvann
4dlsukker
3dlhvitvin søt/halvsøt
1stang(stenger)vaniljestang
12sskardemommefrø
1stksitron, revet skall og saften
6stang(stenger)rabarbrastilker, tynne gjerne vinrabarbra

Limekreme

1dlcreme fraiche
1dlyoghurt
12sslimeskall, revet
1sslimesaft
1ssmelis

Florentinere

100grsmør
1dlsirup, lys
1dlsukker
1dlhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rabarbra i egen sorbet med limekreme og florentinere med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier186,321 021,27Kcal
Protein1,256,85gram
Karbohydrat29,02159,07gram
Kostfiber2,1511,78gram
Fett5,7631,57gram
Mettet fett3,5119,24gram
Alkohol1,30 %
Salt0,080,44gram
Pris på oppskriftenKr 6,25Kr 34,26Kroner
Hele oppskriften veier2 193 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rabarbraene og sorbeten:
Skyll rabarbrastilkene og skjær dem ut på skrå i 1/2 cm tykke skiver. Skjær vaniljestangen opp på langs. Hell vann, sukker, vin, vanilje, kardemomme samt sitronsaft og -skall i en gryte og la det koke opp. Smak til med mere sukker etter behag - rabarbraene kan være syrlige. Sli lagen, hell den over rabarbraene, og la det kjøle av. Sil lagen fra igjen. hell den over i et lavt, bredt fat og sett den i fryseren.

Limekremen:
La creme fraiche og yoghurt renne av et par timer gjennom et kaffefilter. Skrubb limefrukten, riv skallen og press saften. Bland melis, limeskall og -saft med den avdryppede masse. Smak om nødvendig til med ekstra sukker.

Florentinene:
Forvarm ovnen til 210°. Smelt smør og sirup sammen i en tykkbunnet gryte. Rør mel og sukker i. La det kjøle av. Kle en plate med bakepapir. Rull deigen til små kuler og legg dem på platen. Deigen flyter ut, så de skal ikke ligge for tett. Sett dem i ovnen og skru ned til 185°. Bak dem i 5-7 min. Florentinene er ferdige, når de er flytt ut og har fått en pen gyldenbrun farve.

Fordel rabarbrastykkene i små dype tallerkjerner eller skåler. Toppes med den frosne lake, som rives løs med en gaffel. Server limekreme og florentinere til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22322)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.
Denne retten har 88,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.