Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rabarbra- og jordbærsaus




(ca 2 1/2 dl)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grrabarbra
250grjordbær, uten hems
125grsukker
1stksitron, saften
1tsfinrevet sitronskall


Annonse


Næringsdeklarasjon for Rabarbra- og jordbærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83,89217,28Kcal
Protein0,531,37gram
Karbohydrat19,1549,60gram
Kostfiber1,914,95gram
Fett0,150,39gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,000,01gram
Pris på oppskriftenKr 5,35Kr 13,86Kroner
Hele oppskriften veier777 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær rabarbraen i 5 cm lange biter. Ha dem i en kjele og tilsett vann så det dekker. Kok ved middels sterk varme i 10 minutter, til de er møre. La renne av og hell ut kokevannet.

Legg noen pene jordbær til side til pynt. Ha jordbær, kokt rabarbra og resten av ingrediensene i en hurtigmikser og kjør den til puré.

Press det gjennom en sikt, fjern steiner og eventuelle tråder fra rabarbraen. Dekk til og avkjøl før servering. Ha sausen i et sausenebb. Pynt med jordbær i skiver og server sausen kald til iskrem eller crêpes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7442)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.