Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rabarbracurd



Rabarbracurd oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Med naturens spiskammer, og med utgangspunkt i smaker som rabarbra og blåbær, er det lett å våge eksperimentere. By på is blandet med sur rabarbracurd i solen. Overrask store og små med kaffe og blåbærpai på pinne i hagen eller bakgården. Avslutt middagsselskapet med en engelsk ”bær-fool” på verandaen. Det er klart for varmere tider med familie og venner.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grrabarbra
1,5dlvann
2,5dlSyltesukker
2krmkardemomme
2stkegg
50grmykt usaltet smør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Rabarbracurd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier145,431 490,34298,07Kcal
Protein1,8218,653,73gram
Karbohydrat21,78223,2044,64gram
Kostfiber1,8919,373,87gram
Fett5,2553,8010,76gram
Mettet fett2,9530,236,05gram
Salt0,040,420,08gram
Pris på oppskriftenKr 5,09Kr 52,16Kr 10,43.-
Hele oppskriften veier1 025 totalt1 025 pr porsj205 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 dl

Skyll rabarbraen, og kutt den i små biter. Kok rabarbraen til den er most. Visp eggene lett, og rør dem inn i mosen.
Press mosen gjennom en sil og ned i en ren gryte. Tilsett syltesukker og kardemomme, og kok under omrøring i 2–3 minutter.
Ta kasserollen fra platen, og tilsett smøret.
Sett kasserollen i en bolle med kaldt vann, og visp med elektrisk visp til curden er helt avkjølt. Hell over på rene glass.
Sett på lokk.
Oppbevares i kjøleskap.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 30518)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy.Rabarbra, vanilje og timutpeppersyltetøy.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbra- og jordbærsyltetøy.Rabarbra- og jordbærsyltetøy.
Denne retten har 208,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbramarmelade.Rabarbramarmelade.
Denne retten har 182,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbracurd.Rabarbracurd.
Denne retten har 145,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrasyltetøy 2.Rabarbrasyltetøy 2.
Denne retten har 153,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.