Gå til forsiden av matoppskrift.no



Rabarbrakompott med kanelis

Bilde av Rabarbrakompott med kanelis.
Fotograf: Dansukker

Oppskriften på Rabarbrakompott med kanelis har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbraen, som opprinnelig kommer fra Kina, ble tidligere ansett for å ha styrkende egenskaper. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Iskrem

4stkeggeplommer
1dlDansukker Sukker
2ssvaniljesukker
2dlmelk
1,5dlkremfløte
2tsmalt kanel

Kompott

500grrabarbra i biter
2,5dlutblandet jordbærsaft eller annen saft
1ssfriskpresset sitronsaft
1dlDansukker Melis
1ssvaniljesukker
2sspotetmel


Fremgangsmåte:

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Kok opp melk, kremfløte og kanel. Visp den varme melkeblandingen inn i eggblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Ha rabarbrabitene, de to safttypene samt melis i en kasserolle, og kok til rabarbraen er mør. Rør i vaniljesukkeret. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann, og hell det i, i en tynn stråle under omrøring for å jevne kompotten. Server kompotten lunken eller kald sammen med isen.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Dansukker
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 33035)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 111,44 Kcal Forklaring?
Protein 2,13 g
Fett 5,86 g
Karbo 11,76 g
Pris 4,88.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!