Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rabarbravin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12kgunge saftige stilker
9kgsukker
40litervann
9grgjæringssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse


Næringsdeklarasjon for Rabarbravin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier63,1038 496,68Kcal
Protein0,18109,82gram
Karbohydrat15,139 230,66gram
Kostfiber0,75457,57gram
Fett0,0424,40gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,001,20gram
Pris på oppskriftenKr 1,81Kr 1 104,26Kroner
Hele oppskriften veier61 009 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vri stilkene av nede ved roten. Kløv stilkene langsetter. Mal dem på grov kjøttkvern, eller hakk dem fint opp og slå kokende vann over. La dem stå i vannet noen dager for at saften skal trekke ut.

Ha saften på på en godt rengjort ballong eller en stor plastbalje. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren. Bland alt godt og la det stå i romtemperatur 3-6 dager.

Grovsil mosten, ha den over på ren ballong. Tilsett resten av sukkeret. Rist lett i ballongen hver dag. Du kan godt løse opp saften av 3 sitroner og blande med 3 plater gelatin oppløst i vann. Dette gjør vinen klarere og friskere. Sett på gjærløs og la vinen stå ved jevn temperatur rundt 18 C til den slutter å gå. vanligvis tar dette 1-2 måneder.

Tapp vinen over på en ny, ren ballong. Grumset skal ikke følge med. Nå skal du også tilsette gjærstopp. Vask gjærlåsen og ta på nytt vann før du setter den på ballongen igjen. Vinen skal nå stå til lagring noen måneder ved stabil temperatur. Temperaturen kan godt senkes til 8-10 C på dette stadiet.

Tapp vinen på flasker som er godt kokt og rengjort. Sett kork på. Vinen kan gjerne ligge noen år, men smaker utmerket også som ung.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13651)
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.