Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Ragu

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 1868 lesere! 1868 lesere
Ragu har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 147,17 kcal ......Protein: 4,87 g ......Fett: 11,57 g ......Mettet fett: 5,19 g
Karbo: 2,44 g ......Kostfiber: 0,6 g .....Natrium: 395,72 mg .......Pris: 6,58 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2ssolivenolje
2sssmør eller margarin
2skive(r)stripet bacon uten svor
1stk liteløk
225groksekarbonade
1feddhvitløk
1stang(stenger)stangselleri
1stk litegulrot
1stklaurbærblad
2sstomatpuré
1,5dltørr hvitvin
1,5dloksebuljong (terning)
1dashsalt
1dashpepper
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse


Fremgangsmåte:

Finhakk baconet. Skrell løk, hvitløk og gulrot, trim sellerien og hakk alt.

Varm oljen og smøret i en kasserolle og la bacon og løk surre til løken er myk og blank, ca 2-3 minutter.

Tilsett oksekarbonaden og la den steke med i 5 minutter, til den har fått litt farge. Rør hele tiden slik at det blir en finkornet masse.

Tilsett hvitløk, selleri, gulrot og laurbærblad, og stek blandingen under omrøring i enda 2 minutter.

Tilsett tomatpuré, vin og buljong og krydre med salt og pepper etter smak. Kok opp, skru varmen litt ned og la sausen småkoke under lokk i 1 - 1 1/2 time. Rør om av og til. Ta opp laurbærbladet og kast det.

Smak om nødvendig til med mer salt og pepper. Server sausen varm til nykokt pasta.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 147,17306,7815,3 %
Fett: 11,5724,12 g34,5 %Fett70,75 %
Protein: 4,8710,15 g20,3 %Protein13,23 %
Karbo: 2,445,09 g1,7 %Karbo6,63 %
Fiber: 0,601,25 g4,2 %Fiber0,81 %
Mettet fett: 5,1910,82 g54,1 %
Salt: 0,992,06 g41,2 %Alkohol8,56 %
Hele oppskriften veier 833,8 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.6,58
Pris 4 porsjonerKr. 54,86Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 13,72Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Bolognese 2 hos oss.